Seful statului a relatat joi parte din filozofia sa de viata. In fata participantilor la Conferinta Nationala a Agricultorilor, Traian Basescu a afirmat ca in viata trebuie facute doua lucruri: „sa ai copii si sa ai pamant”.

„Nu am venit numai in calitate de presedinte, pentru ca sunt si eu un mic agricultor”, a spus Basescu, citat de Mediafax

Presedintele a aratat ca a venit pentru a plati respectul cuvenit pentru activitatea agricultorilor, dar si cu speranta ca, dupa ce isi va termina mandatul, se va putea inscrie in LAPAR, pentru a beneficia de sprijinul acestei structuri.

Traian Basescu a spus ca pe site-ul Presedintiei s-a publicat cadrul national strategic pentru dezvoltarea din agricultura, iar ceea ce se propune, in linii mari, este finantat prin resursa financiara europeana, dar trebuie sa vina si Guvernul cu contributia lui.

Potrivit sefului statului, aceasta strategie se bazeaza pe doi piloni, primul referindu-se la o dezvoltare pe verticala, din tarla sa se ajunga la procesare si la piata, cea mai buna solutie pentru maximizarea beneficiilor agricultorilor, si cea de-a doua, pe orizontala, astfel incat terenurile sa fie vandute intr-o anumita logica si in interes national, pentru ca „este un bun cu care nu ne putem juca”.

„Dupa ce in familie am un proprietar si, sigur, eu sunt capul rautatilor, mi se pare ca in viata trebuie sa faci doua lucruri, sa ai copii si sa ai pamant”, a declarat Basescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.