Acasă Stirile zilei FILMARE INCREDIBILA: Un VULCAN in activitate, filmat de un explorator neozeelandez! Vezi...

FILMARE INCREDIBILA: Un VULCAN in activitate, filmat de un explorator neozeelandez! Vezi VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exploratorul Geoff Mackley si alti doi aventurieri, Bradley Ambrose si Nathan Berg au reusit sa coboare in craterul activ al vulcanului Marum din arhipelagul Vanuatu si sa filmeze lava din vulcan.

„Cea mai incredibila inregistrare video din toate timpurile cu un vulcan” – sunt cuvintele folosite de Geoff Mackley pe site-ul sau pentru a descrie imaginile pe care le-a filmat, in momentul in care s-a aflat la doar 30 de metri distanta de lava fierbinte a vulcanului, informeaza lefigaro.fr.


Geoff Mackley s-a deplasat in luna august in arhipelagul vulcanic Vanuatu din Oceania, pentru a ajunge pe craterul vulcanic Marum de pe insula Ambrym. De acolo, acesti amatori de senzatii tari au reusit sa ajunga langa lava din crater, mai aproape decat oricine altcineva inaintea lor. Exploratorul neozeelandez a coborat pana la 30 de metri deasupra impresionantului crater umplut cu lava in miscare.

„Era atat de cald (1.150 grade Celsius), incat fara costum de protectie nu puteai sa rezisti mai mult de sase secunde, dupa care trebuia sa te retragi. Cu un costum ignifug, am putut sa rezist 40 de minute”, a povestit pe site-ul sau Geoff Mackley, autor de carti si reportaje despre catastrofe naturale.

Cei trei exploratori au avut nevoie de mai multe zile pentru aceasta performanta, din cauza conditiilor meteorologice capricioase. Pe 11 august, insa, Geoff Mackley a coborat in crater, cu un costum de protectie si echipament de pompieri pentru a putea sa respire. Experienta sa a fost filmata cu camera video a lui Bradley Ambrose. „Am ajuns la 30 de metri de lava si am filmat o inregistrare atat de incredibila, incat am ramas fara glas”, spune Mackley.

Vulcanul Marum are o altitudine de 1.270 de metri si, alaturi de conul Benbow, formeaza partea vulcanica activa de pe insula Ambrym. Craterul Marum se afla in eruptie din 2008.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos