Pe 15 aprilie Luna va trece printr-o eclipsa totala, fenomen care este numit „Luna sangerie” si care aduce din nou in discutie teoria apocalipsei.

Eclipsa nu va putea fi vazuta in Romania, dat fiind ca, la momentul producerii sale, va fi zi in Europa, Africa si Asia Centrala, insa va putea fi observata in America de Nord si Sud, precum si in regiunea Oceanului Pacific, informeaza Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucuresti, informeaza cnn.com.

Fenomenul „Lunii sangerii” are loc deoarece Luna trece, in timpul eclipsei, prin umbra Pamantului, care are culoarea rosiatica a unui apus din desert.

Pana la sfarsitul anului viitor, vor mai fi vizibile trei eclipse totale de Luna de acest tip, la un interval de aproximativ sase luni: pe 8 octombrie 2014, pe 4 aprilie 2015 si, respectiv, pe 28 septembrie 2015.

Exista trei tipuri de eclipse de Luna, in functie de pozitia Lunii fata de conul de umbra a Pamantului – in penumbra sau penumbrale, partiale sau umbrale. Eclipsele de Luna nu au loc intr-o anumita ordine.

Expertii de la NASA au comparat aceste patru eclipse umbrale succesive cu o mana de patru carti identice la poker, motiv pentru care au denumit acest fenomen „tetrada”.

Ultima eclipsa totala de Luna, vizibila din Romania, a avut loc pe 10 decembrie 2011. Urmatoarea eclipsa totala de Luna vizibila in tara noastra se va produce pe 28 septembrie 2015.

Cat despre apocalipsa, pastorul John Hagee a scris in 2013 o carte despre „Luna sangerie“. El sustine ca tetrada de eclipse lunare care incepe pe 15 aprilie nu este una banala, deoarece se suprapune peste mai multe sarbatori evreiesti: Pastele si Corturile. Cele doua eclipse din luna aprilie, 15 aprilie 2014 si 8 aprilie 2015 se suprapun cu Pastele evreiesc si cele doua eclipse din toamna, 8 octombrie 2014 si 28 septembrie 2015 se suprapun cu sarbatoarea Corturilor.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.