Acasă Stirile zilei Bani BANI DE CHIRIE: Ce trebuie sa stii despre piata inchirierilor din Romania

BANI DE CHIRIE: Ce trebuie sa stii despre piata inchirierilor din Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Valul de ieftiniri declansat in perioada de recesiune a afectat puternic si segmentul inchirierilor de apartamente, astfel ca bugetul de 200 de euro cu care se putea inchiria acum sase ani doar o garsoniera in zona Rahova, ajunge in prezent pentru o astfel de unitate la Universitate, potrivit Mediafax.

O situatie asemanatoare poate fi intalnita si in celelalte mari orase ale tarii, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro.

Datele portalului arata ca in zona centrala a Capitalei, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe luna, cum este cazul unei locuinte de 22 de metri patrati, situata intr-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, langa Hotel Lido.

Pentru apartamentele cu doua camere, preturile chiriilor pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe luna. Acesta este pretul cerut pentru o unitate locativa de 70 de metri patrati situata la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate, locuinta fiind disponibila mobilata.
Pe segmentul locuintelor cu trei camere, pretentiile proprietarilor incep de la aproximativ 300 de euro pe luna. Cu atat poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata de 60 de metri patrati in zona Cotroceni, mobilat, utilat si situat la etajul al treilea al unui bloc vechi.