Acasă Multimedia Fenomene extreme in Romania! Oamenii sunt in stare de soc… care este...

Fenomene extreme in Romania! Oamenii sunt in stare de soc… care este explicatia?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In ultimii ani tot mai multe tornade au loc in Romania, oamenii fiind ingroziti de aceste fenomene meteo extreme cu care nu au fost obisnuiti. Zilele trecute o tornada a facut prapad in localitatea Niculitel, judetul Tulcea. Tornada a smuls acoperisurile caselor si a dus prin aer garduri, la sute de metri distanta. Oamenii sunt si acum in stare de soc si spun ca daca ar mai fi durat putin, le-ar fi luat pe sus casele. In spatiul public apare tot mai des ipoteza razboiului cu arme meteo despre caplimpede a mai scris aici si aici.

O tornada cu latimea de 60 de metri a maturat tot ce a gasit in cale pe o distanta de cativa kilometri. In doar cinci minute, 12 case, farmacia, scoala si zeci de anexe gospodaresti au fost distruse de furtuna violenta. Oamenii din localitatea Niculitel, judetul Tulcea, au trait clipe de cosmar. Brusc, cerul s-a intunecat, a inceput sa ploua si o tornada a maturat intreg satul. Localnica: „Am auzit bubuituri in geam asa si zgomot, un zgomot puternic.  Am intrat in panica, tremuram toata, zburau toate, de teama nu am mai vrut sa privesc prapadul.”

In primavara lui 2014, membrii Clubului de Turism Proilavia Braila au surprins o tornada in Mntii Macinului, langa localitatea Turcoaia.

In iulie 2013, un astfel de fenomen s-a produs si in Vama Veche. Turistii au filmat imaginile de pe plaja. Fenomentul este numit de meteorologi „trombe marine“. El se datoreaza unor curenti de aer rece care intra in contact cu apa marii, care este mai calda.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos