Acasă Stirile zilei Stiinta APARATUL SECRET cu care RUSIA controleaza CLIMA in orice tara! VIDEO

APARATUL SECRET cu care RUSIA controleaza CLIMA in orice tara! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In ultimii ani, specialistii s-au contrazis pe diverse discutii si teme privind posibilitatea unui razboi climatic sustinut de Rusia.

In 2014 a existat o perioada in care bucurestenii nu au vazut soarele timp de 30 de zile. O asemenea perioada indelungata fara soare nu a mai fost intalnita din anul 1983. Astfel, in aceasta perioada a inceput sa se vorbeasca despre faptul ca acesta a fost un fenomen meteo „artificial”. In unele teorii si discutii fiind pus pe seama asa numitei capacitati (multcomentate de-a lungul timpului) a rusilor de a „manipula” vremea.

Ravagii programate, aurore boreale artificiale, inundatii provocate, rusii si  americanii la mijloc…Au inventat oamenii masinarii complicate, care pot provoca furtuni sau precipitatii abundente la mii de kilometri distanta? Aceasta este una dintre intrebarile care primeaza in discutiile si controversele iscate de la o vreme de schimbarea ingrijoratoare a climei Pamantului.

Au finantat cercetari

Publicatia americana Business Week vorbea nu demult despre o tehnologie capabila sa controleze conditiile atmosferice, care ar putea fi o puternica arma militara si politica. SUA au inceput sa exploreze acest domeniu dupa Al Doilea Razboi Mondial si au finantat cercetari in acest sens. Incepand din 1967, in timpul razboiului din Vietnam, proiectul numit Popeye Project a avut drept obiectiv prelungirea sezonului musonului, spre a se ajunge la impotmolirea miscarilor de trupe si a logisticii vietnameze in jungla mlastinoasa.

Le-a continuat

In 1977, Pentagonul consacra 2,8 milioane de dolari cercetarilor asupra modificarilor climei. Natiunile Unite isi exprimau nelinistea fata de acest lucru si au adoptau o rezolutie care interzicea folosirea in scopuri ostile a unor astfel de tehnici. SUA au ratificat aceasta rezolutie in 1978. Un an mai tarziu, Pentagonul punea capat tuturor cercetarilor sale. In schimb, Kremlinul le-a continuat, dupa cum releva Business Week. In 1996, ofiteri superiori americani trageau un semnal de alarma pe langa Pentagon, pentru ca acesta sa continue eforturile in domeniul respectiv, spre a evita distantarea rusilor.

„Timp de 30 de ani, apreciau ei, tehnologiile informatice si meteorologice ar putea ajunge la un asemenea nivel incat controlul conditiilor atmosferice ar asigura o dominatie de neimaginat in batalia spatiului. Raportul elaborat de grupul de ofiteri s-a intitulat „Meteorologia ca demultiplicator de forta: Stapanirea conditiilor atmosferice in 2025″.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos