Fenomen UNIC pe TERRA! S-a descoperit chiar in ROMANIA! Unde ne-am putea apara de un RAZBOI NUCLEAR? VIDEO

Raw Life and Style

Cercetatorii au descoperit un loc in Romania in care fauna nu are nevoie de energie de la suprafata, fenomen unic pe Terra, unde ne-am putea apara chiar si de un razboi nuclear.

Este opinia unuia dintre cercetatorii care au vizitat Pestera Movile, din Dobrogea (in apropiere de Mangalia). Si asta pentru ca in aceasta pestera cu adevarat speciala din Romania, viata subterana nu depinde de cea de la suprafata.

Click pe aceeasi tema:  CNADNR lanseaza serviciul prin care ROVINIETELE vor putea fi achitate prin SMS! Vezi toate detaliile!

La Movile, a fost descoperit un cerc complet inchis, un ecosistem in sine, total independent de suprafata.

Pestera a fost descoperita intamplator in 1986, de un grup de cercetatori romani care studia solul in vederea construirii unei centrale electrice in apropierea Marii Negre.

Studiul amanuntit al pesterii a dus la identificarea a 35 de specii noi de animale. Ineditul descoperirii consta insa in existenta, atentie, a primul ecosistem din lume a carui viata se bazeaza pe chemosinteza.

Absenta luminii solare duce la eliminarea posibilitatii de a obtine hrana prin fotosinteza, de aceea organismele aflate aici s-au adaptat la conditiile de mediu. Utilizand energia chimica rezultata din oxidarea hidrogenului sulfurat, microorgansimele foloseau chimiosinteza pentru a-si procura hrana. Acest procedeu a dus la formarea unui strat cu aspect laptos, plin cu microorganisme, care au constituit hrana pentru celelalte animale aflate in pestera, ei fiind ultima veriga a lantului alimentar. Acest sistem autosusținut nu a fost niciodata intalnit la suprafata Terrei.

Click pe aceeasi tema:  ZODIAC: Spune-mi ce zodie esti ca sa iti spun ... cand poti spune "TE IUBESC"

PARTEA I

spre