Consumul de animale rare iti poate aduce zece ani de inchisoare!

Raw Life and Style

Cei carora le plac sa consume animale rare pot risca zece ani de inchisoare daca sunt prinsi de autoritati. In China, pe 24 aprilie a intrat in vigoare legea potrivit careia, utilizarea in alimentatie a unor animale pe cale de disparitie se pedepseste cu inchisoare.

Consumul de animale rare, care in China este un indicator al statutului social ridicat, a crescut dramatic in ultimii ani, scrie agentia Xinhua. Vice-presedintele comitetului legislativ chinez, Lang Sheng, a subliniat ca anume consumatorii finali se fac responsabili pentru promovarea vanatului ilegal.

Click pe aceeasi tema:  Cumpara-ti pensia! Vezi cati romani si-au cumparat vechimea in munca si cat costa!

In ciuda masurilor drastice luate de guvern in ultimii ani, braconierii continua sa ucida specii pe cale de disparitie. Inainte de adoptarea noii legi, Codul penal chinez prevedea inchisoare pentru vanarea, transportul si comertul cu specii rare de animale precum si a produselor realizate din acestea.

sarpe

Odata cu noile modificari la legea penala, autoritatile se asteapta sa se diminueze drastic uciderea de salamandre gigant, serpi rari si alte specii pe cale de disparitie, a caror carne este servita in restaurantele chineze ca delicatese.

Click pe aceeasi tema:  Te crucesti! Cum arata o biserica monument istoric de la 1777 care a intrat in patrimoniul autoritatilor de 10 ani!

In China sunt inregistrate 420 de specii pe cale de disparitie.

spre