Acasă Timp liber Cultura Fara frica de Dumnezeu! Profesori universitari prinsi cand vindeau un fals medicament...

Fara frica de Dumnezeu! Profesori universitari prinsi cand vindeau un fals medicament „miraculos” pentru cancer! Ce avere au obtinut de pe urma sarmanilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doi profesori universitari si trei dintre colaboratorii lor sunt urmariti penal in Spania pentru ca ar fi vandut un medicament fals prezentat ca „miraculos” impotriva cancerului, in valoare totala de peste 600.000 de euro, a informat politia spaniola. 

„Exista mai multe plangeri din partea victimelor care au cumparat aceasta substanta”, a declarat politia intr-un comunicat, iar una dintre ele „a platit peste 25.600 de euro pentru tratamentul fiicei sale”.

Arestate pe 6 aprilie, cele cinci persoane au fost puse sub acuzare pentru frauda si apoi au fost lasate in libertate, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei din Palma de Mallorca.

„Este vorba despre doi profesori de la Universitatea Publica din Insulele Baleare (UIB), un angajat al Serviciului de Management Economic si doi membri de la un departament de cercetare al unei fundatii”, a spus el. Profesorii au facut adevarate campanii publicitare, inclusiv pe retelele sociale „pentru a promova un produs miraculos impotriva cancerului”, afirma politia.

Dar, in realitate, era vorba despre „un produs fara efecte curative”. Un video de promovare a „tratamentul tumorilor cerebrale” se afla inca pe site-ul companiei, creata in 2006, pornind de la un laborator de cercetare al UIB, in vederea comercializarii si valorificarii acestui medicament.
Prezentand un flacon cu noul produs, directorul acestei companii detaliaza ca tratamentul „poate avea beneficii semnificative pentru pacientii cu anumite caracteristici moleculare in anumite tipuri de cancer care, in prezent, nu fac obiectul unui raspuns terapeutic satisfacator”.

Acest produs – care nu a primit autorizatie ca medicament – le-a fost vandut pacientilor prin intermediul unei fundatii non-profit. Familiile plateau produsul facand donatii catre aceasta fundatie pentru cercetarile sale, a declarat politia. Cercetatorii sunt suspectati si ca ar fi incercat sa vanda un alt „medicament fals” impotriva bolii Alzheimer, a declarat sursa.
„Suntem extrem de ingrijorati cu privire la toate acestea”, a declarat marti vice-rectorul universitatii, Jaume Carot, in cadrul unei conferinte de presa, anuntand ca „UIB se va constitui ca parte civila”. in aprilie 2016 universitatea a primit o plangere in scris si a adus faptele in atentia procurorilor, declansand ancheta. Identitatea universitarilor nu a fost dezvaluita.

Sursa: RADOR

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDescoperirea care schimba istoria crestinismului! Ce au gasit arheologii cand au deschis mormantul lui Iisus!
Articolul următorUn cercetator australian a ramas uimit de romani! „M-am simtit ca si cum as fi discutat cu cei mai buni din lume, dar tara nu-i foloseste!”