In timp ce la televiziunile de propaganda promit pensii si salarii de mii de lei situatia in tara arata disperarea guvernantilor. In Bistrita a ajuns se se taxeze si umbra facuta de animale.

Adevarul.ro a consultat taxele speciale din mai multe orase si judete din tara si va prezinta un top al celor mai neobisnuite astfel de dari.

1. Taxa pe umbrire. Taxa nascocita in urma cu cativa ani de Primaria Bistrita poate fi batuta doar cu greu. Aceasta pune la plata, practic, umbra facuta de animalele iesite la pasunat in zonele limitrofe padurii de langa Bistrita. Proprietarii de animale care folosesc pasunile de langa oras trebuie sa plateasca Primariei Bistrita 110 lei pe hectar.

2. Taxa pentru usa. Aceasta taxa este nascocita tot de catre autoritatile locale din Bistrita. Practic Primaria Bistrita te taxeaza cu 240 de lei daca vrei sa iti faci inca o usa de acces la casa, pe langa cea existenta. Daca este vorba despre usa de acces in curte taxa este de 120 de lei.

3. Taxa pe casatorie. Desi pare greu de crezut, aceasta taxa a fost instaurata in mai multe orase din tara. Aceasta ajunge la cateva sute de lei. Unele primarii o aplica indiferent de ziua in care mirii isi unesc destinele, in timp ce altele se refera doar la zilele din weekend.

4. Taxa de scara. Daca vrei sa iti amenajezi un spatiu comercial, birou, cabinet medical, stomatologic sau veterinar la parterul unui bloc din Bistrita si ai nevoie de scari de acces ai de platit 95 de lei lunar, taxa de scari.

5. Taxa pe sant. in Bacau, firmele care au de sapat santuri trebuie sa plateasca primariei o taxa de doi lei, pe metru, pe zi.

6. Taxa pe apa de ploaie. Oricand de aberanta ar fi, aceasta taxa se aplica in mai toata tara. Romanii platesc zeci de lei lunar pentru metru cub de apa de ploaie. Rationamentul furnizorilor de apa este ca orice cantitate de apa care trece printr-un sistem de canalizare si epurare naste costuri.

7. Taxa pe artificii. La Timisoara, firmele care se ocupa de serviciile pirotehnice platesc autoritatilor locale 200 de lei pentru un minut de artificii.

8. Taxa pe carucior. Daca esti din Bistrita si au un carucior cu care transporti diferite obiecte dintr-o parte in alta a orasului, chiar si ocazional, ai de platit Primariei Bistrita 35 de lei pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.