Acasă Stirile zilei Tech FACEBOOK nu vrea ca tu sa afli acest ADEVAR! Uite cat valorezi...

FACEBOOK nu vrea ca tu sa afli acest ADEVAR! Uite cat valorezi pentru reteaua de socializare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pentru Facebook reprezinti o valoare de neimaginat, asta daca nu locuiesti in Asia, dar totusi nici ca in America.

Facebook si-a prezentat cele mai noi rezultate financiare, dar nu cati bani a castigat e relevant, ci cat de multi utilizatori intra pe reteaua sociala doar de pe mobil.

Facebook e cea mai mare retea sociala si potrivit ultimelor cifre are aproximativ 1,4 miliarde de utilizatori lunar dintre care 890 de milioane intra zilnic. Din tot acest numar, 1,2 miliarde acceseaza reteaua sociala intr-o luna de pe telefonul mobil – Android, Windows Phone, iOS si telefoane mai slabe. Iar cea mai importanta cifra este aceasta: 526 de milioane de oameni acceseaza Facebook doar de pe telefon.

Compania nu detine insa doar o retea sociala, ci din 2012 si 2014 are si doua produse importante, adica Instagram, respectiv WhatsApp. Instagram are lunar 300 de milioane de utilizatori, iar WhatsApp a ajuns la 700 de milioane de utilizatori.  Alte aplicatii prin care ai acces la produsele Facebook sunt Groups, Pages si Messenger, cea din urma fiind subiectul unei isterii anul trecut, cand compania a fortat utilizatorii sa migreze spre aceasta.

Si pentru ca Facebook merge atat de bine pe mobile, veniturile de pe astfel de dispozitive au crescut pana la 2,48 miliarde de dolari, reprezentand 69% din veniturile totale. Da, toate acele reclame pe care le-ai tot vazut in News Feed au facut ca actiunile Facebook sa stea foarte bine pe bursa si conturile bancare sa fie pline.

Cat valorezi pentru Facebook? e una dintre intrebarile pe care utilizatorii si le mai pun din cand in cand. Daca locuiesti in Europa, ai un pret „pe capul tau“ de 3,45 de dolari, in SUA si Canada ajunge pretul la 9 dolari si in Asia – Pacific valoarea ajunge la 0,94 de dolari. Si pentru ca Facebook se vrea un rival si pentru YouTube, oamenii se uita la circa trei miliarde de videoclipuri zilnic, fata de septembrie cand cifra era la un miliard, potrivit Quartz.

Daca te intrebai cand va face bani Facebook de pe urma pozelor tale de pe Instagram si a sextingului de pe WhatsApp si Messenger, deocamdata nu e cazul, scrie USA Today. Mark Zuckerberg le-a spus investitorilor ca nu va incerca, deocamdata, sa faca bani de pe urma acestor aplicatii, ci asteapta sa mai creasca. WhatsApp a costat aproape 19 de miliarde de dolari, cash si in actiuni, iar Instagram aproape un miliard, tot cash si actiuni. Messenger e produs propriu al Facebook.

Sursa: playtech.ro

Citeste caplimpede