Conform unui studiu realizat de o studenta pentru lucrarea sa de Master la Universitatea din Ontario, mai bine de 88% dintre utilizatorii Facebook obisnuiesc sa „spioneze” contul fostului sau fostei, sa vada ultimele postari sau cele mai noi fotografii puse de la despartire, potrivit Daily Mail.

Succesul lucrarii de master intitulat „E complicat: despartirile si urmarile lor pe Facebook” a facut-o pe tanara de 25 de ani Veronika Lukacs sa ajunga vedeta in presa locala.

„Totul este foarte interesant acum, foarte diferit fata de trecut. Inainte, odata ce te desparteai de cineva, totul era terminat.”, a declarat tanara studenta pentru Toronto Star.

Conform aceluiasi studiu, 48% dintre utilizatorii de Facebook inca mai raman prieteni cu fostul sau fosta pe retreaua de socializare, iar 74% chiar incearca sa devina apropiati de noua relatie a fostului partener. Mai mult, 70% se folosesc de contul unui prieten pentru a verifica ce mai face fosta jumatate.

Facebook a devenit o problema mult mai complicata decat foarte multi si-ar fi imaginat”, a mai declarat tanara Veronika.

„Ma asteptam ca cei care nu sunt prieteni cu fostul sau fosta pe Facebook sa fie mai putin stresati. Adevarul este insa chiar invers.”, a mai spus studenta care a condus acest studiu pentru propria lucrare de Master.

Acest studiu a fost realizat cu ajutorul a 107 tineri cu varste de peste 18 ani.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.