Acasă Stirile zilei Expertii avertizeaza: ANTIBIOTICELE vor deveni INEFICIENTE in viitorul apropiat!

Expertii avertizeaza: ANTIBIOTICELE vor deveni INEFICIENTE in viitorul apropiat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Expertii din Marea Britanie avertizeaza ca antibioticele vor deveni ineficiente in viitorul apropiat, din cauza rezistentei dezvoltate de organismul uman, urmand la imposibilitatea tratarii infectiilor.

„Varsta de aur” a antibioticelor se apropie de sfarsit, iar acest fenomen va afecta medicina in ansamblu si va pune in dificultate tratarea infectiilor, avertizeaza Jeremy Farrar, directorul fundatiei caritabile de cercetare medicala Wellcome Trust.

„Acest lucru se intampla deja, a inceput sa se manifeste in ultimul deceniu, chiar de mai mult timp si va continua sa se intample. Vom vedea cum oamenii vor petrece mai mult timp in spital, pacientii se vor imbolnavi si mai mult, vor avea complicatii si vor muri, iar acest lucru se va petrece aproape fara sa ne dam seama „, a spus profesorul Farrar, citat de dailymail.co.uk.

Jeremy Farrar a afirmat ca rezistenta la antibiotice a inceput sa se instaleze in anii ’70 si ’80, perioada in care ar fi trebuit sa se investeasca mai mult in cercetarea efectelor acestora, si ca antibioticele ar fi trebuit administrate cu mai mult discernamant, de exemplu in combinatie cu alte medicamente.

Totodata, Sally Davies, directoarea sectorului public al sanatatii din Marea Britanie, a afirmat in 2013 ca rezistenta la antibiotice este „o bomba cu ceas” si una dintre cele mai mari amenintari la adresa lumii moderne.

Aceasta a afirmat ca oamenii recurg la medicamente puternice pentru a trata infectii usoare sau boli precum raceala, gripa si virozele, dezvoltand astfel rezistenta la medicamente.

Profesorul Farrar, care a lucrat 18 ani in Vietnam, unde s-a confruntat direct cu cazuri de rezistenta la antibiotice impotriva tuberculozei, a declarat, de asemenea, ca accesul la acest tip de medicamente trebuie reglementat, avand in vedere ca, in multe tari, acestea sunt disponibile fara reteta si la preturi scazute.

„Niciun guvern nu trebuie sa procedeze astfel din proprie initiativa, pentru ca ne confruntam cu o problema globala. Am ajuns la momentul de cotitura in care vom incepe sa observam acest lucru (rezistenta la antibiotice, n.r.) asupra propriei persoane si in familiile noastre”, a adaugat Jeremy Farrar.

Sursa: mediafax.ro