Acasă Stirile zilei Expertii americani iau in deradere fortele navale iraniene: NISTE JGHEABURI RUGINITE

Expertii americani iau in deradere fortele navale iraniene: NISTE JGHEABURI RUGINITE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Expertii americani in domeniul militar au luat in deradere fortele navale iraniene trimise spre tarmurile SUA. Intervievati de canalul TV Fox News, acestia au declarat ca navele au capabilitati de lupta extrem de mici. Analistul Michael Eisenstadt le-a numit chiar niste ” jgheaburi ruginite” care nu constituie nicio amenintare la adresa navelor americane de razboi si nici ale navelor Pazei de Coasta.

Christopher Harmer, sef expert in Institutul pentru Studii ale Razboiului, a fost un pic mai putin categoric in evaluarea sa :

„Din punct de vedere tactic, nici una dintre aceste nave nu poate fi numita puternica. Ele sunt destul de depasite. Din punct de vedere strategic, campania este, totusi, foarte importanta.” Potrivit expertiului, actiunile Iranului sunt destinate pentru a demonstra ca tara se indeparteaza de doctrina traditionala de aparare, facand aluzie la posibilitatea unor lovituri preventive asupra SUA.

Toti expertii in acest caz au un punct de vedere comun spunand ca indreptarea navelor iraniene spre tarmurile americane are ca scop principal sa arate iranianului de rand puterea si capacitatea flotei miliatre nationale. Din acest punct de vedere, parerea occidentalilor nu are nicio importanta.

Asa cum s-a anuntat anterior, spre coasta SUA se indreapta fregata Sabalan si nava suport Kharg, care are la bord trei elicoptere. Ambele nave au fost construite de catre britanici si achizitionate de catre Iran inainte de revolutia islamica din 1979.

In 1988, Sabalan a fost aproape scufundata de catre US Navy care a atacat fregata in Golful Persic. Iranienii au reusit sa mentina nava pe linia de plutire si ulterior s-o repare. La bordul navelor iraniene se afla circa trei duzini de cadeti ai Academiei Navale din Iran.

In prezent, cele doua nave se afla in largul coastei Africii de Sud.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos