Un neurochirurgul italian va face peste doua saptamani un experiment socant si in acelasi timp revolutionar: un transplant de cap la on. Doctorul se numeste Sergio Canavero iar costurile interventiei chirugicale costa zece milioane de dolari si ar dura doua zile.

‘Voi demonstra lumii intregi’ ca acest experiment poate reusi si ca toate indoielile la adresa lui tin de ‘limitele mentale ale umanitatii’, a afirmat, intr-un interviu, acest specialist de 51 de ani, de la Spitalul ‘Le Molinetteť din Torino.

El isi va prezenta controversata idee in cadrul celei de-a 39-a conferinte anuale a American Academy of Neurological and Orthopaedic Surgeons (Academia Americana a Chirurgilor in domeniul Neurologiei si Ortopediei), care va avea loc in zilele de 12 si 13 iunie, in orasul american Annapolis. Intitulata ‘Transplant de cap: Viitorul este acum’, expunerea sa ocupa un loc cheie in programul reuniunii.

Sergio Canavero nu a furnizat date tehnice, motivand ca acestea pot fi gasite in publicatiile sale. In schimb, a dat amanunte despre ce ar urma sa se intample in sala de operatie. ‘Acolo se vor intalni cei doi, donatorul de corp si primitorul de corp. Capul ce trebuie transplantat va fi racit la 12 grade si apoi se va trece la decapitarea celor doua persoane, sectionandu-se vasele sangvine, muschii si oasele. Dupa care va incepe faza in care pacientul va primi noul sau corp’, a explicat medicul italian.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.