Acasă Sanatate Caldura poate neutraliza tot ce stiai despre utilizarea usturoiul! Cum ar trebui...

Caldura poate neutraliza tot ce stiai despre utilizarea usturoiul! Cum ar trebui preparat?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Usturoiul nu este doar un aliment, este mai mult ca sigur o legenda. Acesta a fost gasit in piramidele din Egipt si este mentionat chiar si in Biblie. Hipocrate, parintele medicinei occidentale, l-a prescris in mod regulat si a fost dat si primilor sportivi de la Olimpiada din Grecia Antica pentru a-si imbunatati performanta. 

USTUROIUL ARE PUTERI PE CARE NU LE CUNOASTETI

Noile descoperiri confirma ceea ce medicii din antichitate si botanistii intuiau: usturoiul este o arma puternica in lupta contra bolilor. Un studiu din 1999 facut de S. Ankri si D. Mirelman arata ca un compus al usturoiului numit alicina este responsabil pentru efectul antimicrobian, antiviral si antiparazitar al acestuia. Totodata, s-a demonstrat ca usturoiul combate radacinile rezistente la medicamente ale bacteriei E.coli.

Alicina nu este, de fapt, in usturoi. Un compus, alliin, si o enzima, alliinase, sunt parti din celulele unui catel de usturoi. Cu toate ca sunt separate, atunci cand peretii celulelor sunt rupti, se intalnesc si formeaza puternica alicina.

Deci, atunci cand gatiti acasa fiti siguri ca striviti bine acei catei de usturoi. Insa aveti grija. Nu ii puneti in tigaie incinsa sau sa fiarba deoarece caldura neutralizeaza beneficiile care ofera sanatate din alicina.

Un studiu din 2001 realizat de K. Song si J.A. Milner a aratat faptul ca incalzirea, cuptorul cu microunde sau fierberea usturoiului zdrobit distruge toata activitatea enzimei alliinase din interior. Chiar si asa, cele mai multe mancaruri au nevoie de usturoiul fiert decat de cel crud.

Pentru a pastra o parte din proprietatile de vindecare ale alicinei, multi oameni de stiinta sugereaza tocarea sau taierea in cuburi a usturoiului apoi lasarea acestuia timp de 10 minute pentru ca enzima alliinase sa lucreze inainte ca alicina sa fie neutralizata de caldura.

Deci, data viitoare cand gatiti asigurati-va ca primul lucru pe care il faceti este sa maruntiti usturoiul apoi sa il lasati asa pana cand aveti si restul ingredientelor gata.

Sursa: Organichealth