Acasă Special Opinii Exista un singur castigator al alegerilor din Romania! Acela, cu siguranta, nu...

Exista un singur castigator al alegerilor din Romania! Acela, cu siguranta, nu este poporul roman!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sistemul politic din Romania a reusit trista performanta sa rasuceasca mortul de la groapa de cateva ori, si nu in folosul comunitatii ci, exclusiv, pentru satisfacerea lacomiei si setei de putere a unor fosti tovarasi pcr-isti.

Iscusinta lui Iliescu, imediat dupa “ungerea” sa ca presedinte, a fost sa amorseze o clasa politica cu doua motoare, cu doua ideologii diferite, dar din pacate cu aceleasi piese si folosind acelasi carburant. Astfel, unii dintre “copiii” doctrinari ai lui Ceausescu au format FSN, apoi PDSR, PSD si PD. Ceea ce putini dintre noi isi mai amintesc a fost si intelegerea cu Patriciu, demantelarea structurii originare a PNL-ului si formarea aripilor post decembriste ale caror reprezentatnti au condus destinele economice ale Romaniei: Teodor Stolojan, Calin Popescu Tariceanu si, probabil peste cativa ani si Crin Antonescu.

Toti acesti liberali au stranse legaturi cu Patriciu, netulburat pana acum de nici o instanta serioasa din Romania, in ciuda tuturor evidentelor care-l definesc ca pe un mare rechin economic.

Taranistii, care ar fi putut fi o alternativa democratica si istorica la neocomunisti, s-au prabusit intr-o meritata uitare, dupa ce s-au lasat imbroboditi de niste securisti batrani, imediat dupa moartea seniorului Coposu. Ciudat, daca nu de-a dreptul paradoxal, este permanentul ajutor dat PSD-ului, atat de Emil Constantinescu, cat si de Basescu.

La capatul unei guvernari penibile, si evident anti-nationale, democratul Emil Boc a lasat larg deschise portile rabatante ale puterii pe care s-au napustit infometatii psd-isi. Dupa intrarea in uitare a regimului Basescu ne vom trezi luati “ca noi” de hidrele infometate ale fostului FSN, astazi bine camuflate in PSD-ul lui Ponta si PNL-ul lui Antonescu.

Transferul puterii in Romania, de la stanga la dreapta, nu se face din considerente ideologice si economice, ci doar pentru a asigura linistirea tensiunilor sociale. Designerii democratiei originale din Romania: Iliescu-Roman-Vacaroiu-Stolojan-Nastase-Boc au inteles, pe langa predicatele manipularii si principiul vaselor comunicante: cand se strange prea multa tensiune in vasul din dreapta se asigura o supapa de transfer catre vasul din stanga.

Si uite asa, de 20 de ani, spalam mortul politic din Romania, imbalsamand pe unii pentru a-i reinvia la urmatoarele alegeri. Dupa scorul obtinut la locale, nu trebuie sa fi vreun mare specialist in previziuni, ca sa intelegi ca puterea va fi transferata, fara nici o emotie grupului originar.

Facem ce facem si zambim de cate ori apare Iliescu… eterna fantoma a unei lumi trecute, dar cu demonii inca nevindecati! Oricat de greu ar parea de crezut, dar in alegerile din 2012, singurul castigator ramane ultimul soldat sovietic din varful piramidei puterii romanesti! Ce… o sa ne miram ca vom vota plini de elan, peste 4 sau 8 ani un PD cu L sau fara?