EVENIMENT: Scena Harley-Davidson la ARTmania Festival 2012

Cea de-a saptea editie a festivalului ARTmania de la Sibiu, intre 6 si 12 august, are drept principale puncte de atractie concertele organizate in centrul orasului Sibiu, in ultimele doua zile. Anul acesta, Harley-Davidson Bucuresti va inaugura in Piata Mica un nou spatiu, sprijinind promovarea artistilor romani.

Cele unsprezece trupe care vor urca pe Harley-Davidson Stage vin sa completeze concertele din Piata Mare, acoperind o serie variata de genuri muzicale.

Din Republica Moldova vine Alternosfera, trupa cu 14 ani de activitate si o baza de fani considerabila atat pe plan local, cat si in Romania. In 2005 a lansat albumul „Orasul 511”, ce include si „Wamintirile”, piesa devenita hit in Romania.

Arc Gotic s-a infiintat la Timisoara in 1992, la initiativa lui Florin Turta, din interesul comun al membrilor fata de curentul post-punk al anilor ’80, nereprezentat pana atunci in Romania.

Click pe aceeasi tema:  Avril Lavigne: LOGODNA cu solistul trupei NICKELBACK

Abigail a luat fiinta in anul 1994 si este cea mai longeviva trupa doom-death din Romania.

Kitsune Art canta din 2010 si este noua revelatie a scenei rock spaniole, combinand acordurile heavy metal cu rockul modern. Spaniolii canta pe scena Harley-Davidson, vineri 10 august.

Voices of Silence, fondata la Cluj in anul 1994, la initiativa chitaristului Vincze Szabi, a ajuns una dintre cele mai apreciate formatii de metal progresiv din Romania.

ViolentorY este o trupa de experimental metal din Bulgaria, care canta heavy metal cu amprenta folclorica bulgareasca si orchestratie clasica.

Blind Spirits este o trupa heavy metal din Bucuresti infiintata in 2003, la ideea chitaristului Razvan Rizea. Are numeroase aparitii live in tara si strainatate.

Reborn s-a infiintat anul trecut, in Bucuresti si se pregateste pentru lansarea albumului de debut.

Click pe aceeasi tema:  Din dragoste... pentru Rapid: Bozovici nu ține doliu după moartea mamei sale!

Sky Swallows Challanger activeaza din anul 2006 sub numele de Halat Alb, preluand numele actual din 2009, cand a lansat EP-ul „Endorphin”.

EvergreeD este o trupa de death metal fondata in 1997, la Sibiu, de Horia Bucerzan si Rares Boros.

Tagma s-a format la Sibiu, in vara lui 2009, cu o parte din membrii proiectului muzical „Buricul Pamantului”, reusind ca pana in iarna sa lanseze un prim album apreciat de public si de critica de specialitate. Tagma va urca pe Harley-Davidson Stage in ultima seara de festival.

Biletele si abonamentele la ARTmania Festival Sibiu 2012 se gasesc la: shop.artmania.ro, eventim.ro, myticket.ro si Diverta, la pretul de 150 de lei abonamentul si 100 de lei, biletul de o zi.

spre