Cea de-a saptea editie a festivalului ARTmania de la Sibiu, intre 6 si 12 august, are drept principale puncte de atractie concertele organizate in centrul orasului Sibiu, in ultimele doua zile. Anul acesta, Harley-Davidson Bucuresti va inaugura in Piata Mica un nou spatiu, sprijinind promovarea artistilor romani.

Cele unsprezece trupe care vor urca pe Harley-Davidson Stage vin sa completeze concertele din Piata Mare, acoperind o serie variata de genuri muzicale.

Din Republica Moldova vine Alternosfera, trupa cu 14 ani de activitate si o baza de fani considerabila atat pe plan local, cat si in Romania. In 2005 a lansat albumul „Orasul 511”, ce include si „Wamintirile”, piesa devenita hit in Romania.

Arc Gotic s-a infiintat la Timisoara in 1992, la initiativa lui Florin Turta, din interesul comun al membrilor fata de curentul post-punk al anilor ’80, nereprezentat pana atunci in Romania.

Abigail a luat fiinta in anul 1994 si este cea mai longeviva trupa doom-death din Romania.

Kitsune Art canta din 2010 si este noua revelatie a scenei rock spaniole, combinand acordurile heavy metal cu rockul modern. Spaniolii canta pe scena Harley-Davidson, vineri 10 august.

Voices of Silence, fondata la Cluj in anul 1994, la initiativa chitaristului Vincze Szabi, a ajuns una dintre cele mai apreciate formatii de metal progresiv din Romania.

ViolentorY este o trupa de experimental metal din Bulgaria, care canta heavy metal cu amprenta folclorica bulgareasca si orchestratie clasica.

Blind Spirits este o trupa heavy metal din Bucuresti infiintata in 2003, la ideea chitaristului Razvan Rizea. Are numeroase aparitii live in tara si strainatate.

Reborn s-a infiintat anul trecut, in Bucuresti si se pregateste pentru lansarea albumului de debut.

Sky Swallows Challanger activeaza din anul 2006 sub numele de Halat Alb, preluand numele actual din 2009, cand a lansat EP-ul „Endorphin”.

EvergreeD este o trupa de death metal fondata in 1997, la Sibiu, de Horia Bucerzan si Rares Boros.

Tagma s-a format la Sibiu, in vara lui 2009, cu o parte din membrii proiectului muzical „Buricul Pamantului”, reusind ca pana in iarna sa lanseze un prim album apreciat de public si de critica de specialitate. Tagma va urca pe Harley-Davidson Stage in ultima seara de festival.

Biletele si abonamentele la ARTmania Festival Sibiu 2012 se gasesc la: shop.artmania.ro, eventim.ro, myticket.ro si Diverta, la pretul de 150 de lei abonamentul si 100 de lei, biletul de o zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.