Acasă Stirile zilei EVENIMENT: Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic – intre 4 si 12 octombrie

EVENIMENT: Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic – intre 4 si 12 octombrie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Agentia Spatiala Romana (ROSA), coordonatorul national al activitatilor din domeniul spatial, invita toti iubitorii spatiului sa contribuie la desfasurarea editiei din acest an a Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic, intre 4 si 12 octombrie.

Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic este o sarbatoare internationala a stiintei si tehnologiei si a contributiilor acestora la imbunatatirea conditiei umane.

Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic este dedicata in primul rand profesorilor, elevilor si studentilor, fiind, insa, deschisa participarii tuturor. Institutii publice, firme, muzee, organizatii non-profit, cadre didactice, chiar si persoane fizice pot organiza evenimente pentru a sarbatori spatiul.

In anul 2011 au avut loc peste 100 de evenimente in mai bine de jumatate din judetele Romaniei, aflata pe primul loc in lume ca participare. De la mic la mare, participantii romani s-au implicat in explorarea universului cu ochii mintii. Multe dintre evenimente au avut loc in mediul rural, presa nationala si locala implicandu-se in promovarea acestor evenimente in randul publicului.

Evenimentele au fost diverse, de la spectacole, proiectii de filme, carnavaluri spatiale pana la lansari de rachetomodele. Imaginatia si inventivitatea organizatorilor si participantilor s-au dovedit fara limite, iar frumusetea spatiului cosmic si entuziasmul participantilor sunt o garantie ca in Romania o noua generatie de oameni de stiinta se afla in formare.

Si in anul 2012, romanii sunt asteptati sa contribuie la sarbatorirea Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic, Agentia Spatiala Romana oferind diplome celor mai merituosi organizatori.

Persoanele interesate de a organiza evenimente sunt invitate sa inscrie oficial evenimentul pe care il vor organiza la adresa:
http://tinyurl.com/wswnewevent
si sa trimita ulterior un scurt raport si imagini de la eveniment.

Adunarea Generala a ONU a decis, in anul 1999, ca acest eveniment sa aiba loc in fiecare an intre 4 si 10 octombrie, sarbatorind lansarea, pe 4 octombrie 1957, a primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1, care a deschis calea explorarii spatiului cosmic, dar si semnarea, pe 10 octombrie 1967, a Tratatului asupra principiilor care guverneaza activitatile statelor in explorarea pasnica a spatiului cosmic, inclusiv a Lunii si a celorlalte corpuri ceresti.