Acasă Stirile zilei EVENIMENT: InnerSound New Arts Festival – Prima editie

EVENIMENT: InnerSound New Arts Festival – Prima editie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bucuresti, 28 – 30 august 2012. Muzeul Taranului Roman / Clubul Taranului / Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Asociatia Opus, in parteneriat cu Muzeul Taranului Roman, UNMB – Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia si Clubul Taranului isi propun sa ofere bucurestenilor o oaza de inedit la sfarsitul acestei veri.

In perioada 28-30 august 2012 are loc prima editie a Festivalul InnerSound, o experienta noua pentru spatiul cultural romanesc, care creeaza o alta perspectiva asupra muzicii contemporane culte (art music) si a imaginii – fie ea sub forma fotografiei, a filmului sau a spectacolului multimedia.

“Simbolul primei editii InnerSound este fereastra deschisa catre interior, catre propriile vise si idei creative, simbol ilustrat in fotografia artistei Sabina Ulubeanu, laitmotivul acestei editii”

a declarat Diana Rotaru, Co-Director Artistic.

Invitatii speciali ai acestei editii sunt compozitorul Henry Vega (Olanda) cu Wormsongs – un hipnotic spectacol multimedia pentru voce si computer si Dublin Sound Lab (Irlanda) – un ansamblu de muzica contemporana electroacustica, ce va prelucra in festival sonoritati de clavecin.

Un eveniment in premiera in Romania: Seara de Film cu Muzica Live

Festivalul InnerSound isi va delecta participantii cu:

– Seara de Film cu muzica live, un eveniment in premiera in Romania, ce contine proiecte concepute special pentru InnerSound;
– Intalniri in timp si spatiu – micro-concerte, care vor cuprinde muzici din toate timpurile si in care publicul va fi rasfatat de Alexandru Tomescu, Laura Buruiana, Ana Chifu, Zacharias Tarpagkos, Irina Ungureanu, Tamara Dica si Maria Chifu;
– Spectacolul multimedia SerpenS, realizat de grupul SeduCant (proiect sustinut de Centrul National al Dansului).

Ineditul acestui act cultural este ca toate aceste evenimente vor fi insotite de un spatiu de tranzitie pentru public, o punte intre lumea reala si cea imaginara: expozitia foto InnerSpace si instalatia interactiva audio-vizuala Inner Dust, conceputa de Catalin Cretu si Mihaela Kavdanska. Cel de-al doilea proiect este sustinut de KOTKI visuals, Aiurart si Noumax.

Finalul festivalului va aduce inca o surpriza, sub forma unui concert / joc de sah.

Pretul unui abonament este 15 lei, iar pretul unui bilet pe zi este 10 lei. Biletele sunt disponibile pe: bilete.ro, in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatul National al Copiilor Bucuresti si la Casieria Metrou Unirii 1 Bucuresti.

Cei interesati de programul festivalului, de biografiile artistilor si de intreaga desfasurare de forte pot accesa site-ul festivalului:
www.innersoundfestival.webs.com
precum si pagina de Facebook a Festivalului:
www.facebook.com/InnerSoundFestival