Acasă Stirile zilei Tech EUROPA ii pune gand rau lui GOOGLE! Planul care va RUPE total...

EUROPA ii pune gand rau lui GOOGLE! Planul care va RUPE total MOTORUL DE CAUTARE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Parlamentarii europeni vor sa rupa Google in mai multe entitati pentru a evita monopolul asupra utilizatorilor.

Grija Parlamentului European vizavi de importanta pe care o are Google in viata voastra a luat amploare in urma cu cativa ani cand, fara a cere opinia utilizatorilor, gigantul din Mountain View a combinat un numar semnificativ de servicii online in spatele unui singur nume de utilizator. Tot atunci a inceput promovarea intensa a retelei sociale Google+.

Daca o decizie votata recent in Parlamentul European ar urma sa se materializeze, Google ar trebui sa se imparta in doua sau mai multe bucati. Cea mai mare problema vizeaza Google Search. Pentru a-i reduce influenta sa, parlamentarii europeni spera ca macar motorul de cautare sa se separe intr-o entitate independenta.

Merita avut in vedere faptul ca Parlamentul European nu are puterea legala de a impune astfel de masuri radicale, intregul document votat saptamana aceasta avand mai degraba statut de sugestie. Ideea din spatele proiectului a fost ca deconectarea motorului de cautare de alte servicii comerciale ar fi fost necesara pentru conditii competitive in aceasta piata.

Marea problema este ca, desi Parlamentul European nu are o putere atat de mare, o astfel de masura poate atrage atentia Comisiei Europene care a reusit deja sa impuna gigantului din Mountain View schimbarea etichetelor pentru aplicatiile gratuite incarcate cu achizitii in-app si materializarea dreptului de a fi uitat. Acesta din urma face referire la dreptul unei persoane de a elimina dintre rezultatele la cautare anumite materiale defaimatoare.

Sursa: playtech.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos