Curtea de Conturi a constatat, intr-un raport, ca Eugen Tomac a produs la nivelul Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni un prejudiciu la bugetul de stat de 4.326.340 de lei, intre 2009 si 2011, dupa analiza finantarii proiectelor desfasurate de institutie, arata Mediafax!

Raportul a fost inaintat conducerii Senatului.

„In urma verificarii acestor proiecte s-au constatat erori/abateri de la legalitate, fiind estimate prejudicii create bugetului de stat in suma totala de 4.326.340,79 lei, reprezentand 16,9% din valoarea totala a proiectelor finantate in perioada 2009 – 2011, in suma de 25.600.835 lei (echivalentul a 972.211 euro la un curs de 4,45 lei/euro) cat si abateri de la principiul bunei gestiuni financiare, reprezentand angajarea si plata unor cheltuieli pentru proiecte care nu si-au atins scopul final, in valoare de 148.249,95 de lei”, se arata in raportul Curtii de Conturi.

In momentul de fata Eugen Tomac vrea sa obtina un mandat de deputat pe Republica Moldova din partea ARD, campania sa fiind sustinuta de Elena Basescu.

Pe rolul Curtii de Apel Bucuresti sunt inregistrate patru procese in care Eugen Tomac cauta sa conteste raportul Curtii de Conturi. Daca faptele se dovedesc a fi adevarate, iar fostul consilier prezidential nu va ajunge deputat, pentru a beneficia de imunitate, ar putea raspunde penal de acest prejudiciu.

 

2 COMENTARII

  1. In mare parte proiectelor depusa la DPRP Eugen Tomac dar si predecesorul lui Gheorghiu au dat bani unde aproape nu sa facut nimic exemplu in Serbia sa dat bani pentru televiziune in limba romana, radiou in limba romana, cursuri in limba romana dar pana in ziua de astazi noi romani din sebia de rasarit nu avem numik, Sa dat bani la nistea agenti de apararea drepturile omulu dar pana acuma nu a fost aparat niciun roman. Dar sa cumparat masinI, apartamentesi sau facut multe alte murdari. Ani de zile sau dat bani pentru biserici in sate romanesti dar biserici nu avem si multe alte lucruri necurate care nu fac cinste neamulu nostru Romanesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.