Acasă Stirile zilei Esti NERVOS? E o banalitate cum sa te LINISTESTI!

Esti NERVOS? E o banalitate cum sa te LINISTESTI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Esti nervos mai mereu? Cercetatorii americani au descoperit ca aspirina poate reprezenta un remediu eficient pentru starile nervoase si de furie, informeaza dailymail.co.uk.

Furia este o emotie comuna pe care oamenii o simt, adesea, din cauza unor motive diverse, printre care se numara si frustrarile din viata de zi cu zi.

Cercetari recente sugereaza ca accesele de furie si chiar „mofturile” copiilor sunt, de fapt, probleme medicale care pot fi tratate cu ajutorul medicamentelor, in unele cazuri, chiar cu banala aspirina.

In cazul persoanelor furioase, un raspuns inflamator resimtit in organism reprezinta cauza activarii starilor agresive, asadar exista o cauza psihologica pentru care acestea isi pierd calmul.

Inflamatia este un raspuns normal la rani si infectii, influentand productia de citokine, substante care alerteaza sistemul imunitar.

Dar, in cazul unor oameni, raspunsul inflamator nu dispare in momentul in care pericolul trece. Mai mult decat atat, devine cronic, iar citokina continua sa circule prin sange.

Citeste pe PAGINA 2