Toate institutiile au inceput sa stranga amprente vocale pentru identificarea prin date biometrice care ar putea deveni standard in institutiile bancare si guvernamentale in urmatorii trei ani, deja au fost stranse aproximativ 65 de milioane de voci din toate colturile lumii.

Exista numeroase firme care se ocupa in acest moment de colectarea de date biometrice pentru diversi clienti, iar una dintre cele mai raspandite activitati de acest fel este inregistrarea vocii. Aproape 65 de milioane de amprente vocale au fost inregistrate de la persoane din Statele Unite, Europa si alte locuri din lume.

Problema este ca persoanele carora le sunt inregistrate amprentele vocale nu stiu intotdeanua acest lucru.

Tehnologia de supraveghere si inregistrare folosita de un astfel de vanzator de date biometrice nu este limitata doar la servicii secrete. Tehnologia este libera de folosit si larg raspandita, a declarat pentru The Guardian purtatorul de cuvant a unei firme care este specializata in colectarea de amprente vocale.

Aceasta industrie este in continua crestere, de la o cifra de afaceri de aproape 400 de milioane de dolari in anul trecut la aproape 800 de milioane anul viitor. Identificarea cu amprente vocale este in acest moment o realitate pentru clientii cei mai bogati ai bancilor, dar companii precum Barclays doresc sa exista acest sistem si la restul clientilor.

Din punct de vedere al securitatii, este o alternativa superioara semnaturii obisnuite, caracteristicile unice ale timbrului vocal oferind un grad mai mare de securitate. Cu toate acestea, exista unii care spun ca astfel de inregistrari reprezinta un alt fel de supraveghere in masa si mai multa securitate excesiva.

Sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.