Acasă Sanatate Esti fumator inrait! Uite de ce nu ar trebui sa mai fumezi...

Esti fumator inrait! Uite de ce nu ar trebui sa mai fumezi dupa 9 seara!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Drumul spre un somn de calitate si o trezire odihnita si energica a doua zi, cere cateva sacrificii cum ar fi aceste lucruri pe care nu ar trebui sa le mai faci seara dupa ora 9.

Nu fuma

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care fumeaza dupa ora 9 se trezesc foarte obosite a doua zi. De asemenea, in cazul fumatorilor, somnul REM (important pentru sanatatea creierului) dureaza mai putin din cauza ca nicotina stimuleaza corpul sa produca mai multa serotonina.

Nu consuma carne la cina

Daca nu vrei ca masa de seara sa-ti disturbe somnul din timpul noptii, evita consumul de carne la cina. Digestia proteinelor de origine animala are loc mai greu seara din cauza ca metabolismul intra in repaus

Nu bea lapte

Cu toate ca se spune ca un pahar de lapte consumat inainte de culcare te poate ajuta sa ai un somn linistit, specialistii atrag atentia ca pentru multi dintre noi poate avea efectul contrar. Lactoza din compozitia laptelui duce, adeseori, la aparitia problemelor digestive, mai ales in cazul persoanelor care sufera de intoleranta la lactoza sau au o sensibilitate digestiva.

In plus, lactoza este un tip de zahar, motiv pentru care nu ar trebui sa consumi lapte inainte de culcare. Intoleranta la glucoza duce la cresterea brusca a nivelului zaharului din sânge, iar din aceasta cauza te poti trezi agitata in timpul noptii.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos