Acasă Life Dezvoltare Personala Esti crestin adevarat? Vezi care sunt cele cinci propozitii pe care nu...

Esti crestin adevarat? Vezi care sunt cele cinci propozitii pe care nu trebuie sa le rostesti niciodata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De multe ori nu realizam cat de puternice pot fi cuvintele, indiferent de context. La biserica si in viata obisnuita, ar trebui, ca o regula de urgenta, sa fim atenti la ceea ce scoatem pe gura.

Sa cautam sa-L onoram pe Domnul cu cuvintele noastre. Cu ajutorul lor sa facem efortul de a le arata altora dragostea si harul Lui…

Printre lucrurile pe care crestinii nu ar trebui sa le spuna niciodata celorlalti, exista cateva ce-i ranesc profund, ii resping, incheind ceea ce intr-un alt mod ar putea fi o conversatie fructuoasa.

Wesley Baines, editor Beliefnet, scoate la suprafa cel putin 5 propozitii care nu ar trebui niciodata sa fie pronuntate de catre crestini. Toate, cu scopul de a deveni un mai bun reprezentant al lui Dumnezeu si de a ne stradui sa chemam oamenii inapoi spre biserica.

Sa aruncam o privire la ce vrea sa ne spuna Wesley Baines!

1. Vei merge in iad

Nimic mai grav decat aceasta afirmatie. Una este sa vorbesti despre eternitate, alta e sa condamnam pe cineva pentru comportamentul sau ori pentru o anumita alegere.

Nu stim daca cineva se duce sau nu in Iad si a spune acest lucru nu face decat sa puna capat oricarei conversatii productive despre potentialele probleme spirituale ale cuiva.

Daca doriti sa discutati cu un semen despre atitudinea lui, despre ceea ce nu va place, acesta nu este cel mai bun mod de a conduce conversatia. Biblia ne da exemple despre ceea ce Dumnezeu asteapta de la noi si-l ajuta pe om.

Nu este treaba noastra sa condamnam, asa ca scoateti afirmatia din vocabularul vostru crestin.Mai mult decat atat, spunand asta unui necredincios, conturati portretul unui Dumnezeu care trimite cu bucurie oamenii intr-un chin vesnic, constient ca nu se supune vointei Sale.

Ne intrebam daca acesta este Dumnezeu pe care dorim sa-l introducem in lume. Cu certitudine, Nu!

Realitatea iadului este mult mai complicata si mult mai contestata decat o astfel de afirmatie prea simplificata.

Apoi, nu are nici un beneficiu pentru cei care nu sunt familiarizati cu invataturile crestine.

Asadar, evitati sa rostiti asemenea vorbe, daca doriti sa va angajati cu adev[rat intr-o conversatie cu ceilalti. Sunt modalitati mai bune de a avertiza oamenii despre consecintele alegerilor lor.

2. Acesta-i adevarul pentru ca Biblia o spune

Avem impresia ca vorbele noastre reprezinta adevarul. Sa fim onesti! Varietatea interpretarilor in sanul bisericii releva pana in ce punct mintile umane sunt “defectuoase” pentru a-l interpreta.
Foare periculos este sa vorbim despre asta cu un necredincios. Mai degraba cautam un cuvant util si pertinent pentru el si sa lasam Duhul Sfant sa-l convinga.

3. Totul se intampla dintr-un motiv

Am pierdut o persoana draga, suntem in doliu sau in fata unei boli incurabile. Nu este ceee ce ne-am dori sa auzim pentru a ne reface. Sustinand ca totul se intampla dintr-un motiv inseamna a ocoli suferinta, pana la a o nega uneori, pentru ca in final sa fie si mai mare.

Sa nu cadem in aceste sloganuri precipitate, sa nu negam suferinta.

4. Iti trebuie mai multa credinta

Sigur ca toti avem nevoie sa crestem in credinta. insa, cand ceva nu functioneaza in viata cuiva, amintindu-i de aceasta afirmatie, avertizezi persoana respectiva ca s-ar fi lepadat de credinta si asta nu-l va ajuta cu nimic.

5. Diavolul a lucrat/si-a bagat coada

Atunci cand il invinovatim pe Satana pentru toate necazurile noastre, inseamna ca evitam sa ne asumam o eventuala responsabilitate. Sta in firea umana sa cautam mereu un vinovat, dar Satana nu se ascunde in spatele fiecareia dintre problemele cu care ne confruntam in viata.

Nu credeti ca ar fi mai potrivit sa analizam la rece motivele unui esec, inainte de a arata cu degetul spre Diavol sau spre lumea intreaga?

in postura de adevarati crestini, suntem responsabili de toate cuvintele noastre si ar fi cazul sa invatam sa reflectam la consecintele pe care le pot avea asupra celor din jurul nostru.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos