Acasă Stirile zilei Bani Esti client GDF Suez! Trebuie sa stii ce te asteapta in perioada...

Esti client GDF Suez! Trebuie sa stii ce te asteapta in perioada urmatoare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Seful GDF Suez, Gerard Mestrallet, a anuntat schimbarea numelui companiei franceze in ENGIE, pentru a reflecta implicarea in reducerea emisiilor de CO2, transmite UPI, potrivit AGERPRES.

‘Tranzitia energetica este mai mult ca niciodata o realitate in care avem responsabilitati si ambitii imense. Pentru a raspunde acestor provocari si pentru a accelera dezvoltarea companiei, am decis sa dam grupului o noua denumire, ENGIE’, a afirmat Gerard Mestrallet.

Anul trecut compania a stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 cu 10% pana in 2020, majorarea capacitatilor sale de energie regenerabila cu 50% in perioada 2009 — 2015 si cresterea eficientei energetice cu 40% pana in 2018.

In februarie, GDF Suez avertiza ca va reduce costurile si va intarzia unele cheltuieli in acest an, deoarece pretul mai scazut al titeiului va afecta castigurile companiei franceze in 2015.

In 2014, profitul net recurent a scazut cu 9%, la 3,1 miliarde de euro (3,52 miliarde de dolari), de la 3,4 miliarde de euro in 2013, in timp ce analistii se asteptau la un castig de 3,15 miliarde de euro anul trecut. Compania estimeaza ca anul acesta profitul net recurent se va situa la 3 — 3,3 miliarde de euro.

Compania este prezenta in Romania in trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate si servicii energetice si de mediu. GDF Suez Energy Romania dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienti, gestioneaza o retea de distributie de 17.000 de kilometri si are aproximativ 4.000 de salariati.

sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos