Acasă Stirile zilei Bani Esti bugetar? Vezi care este noua grila de salarizare si cat va...

Esti bugetar? Vezi care este noua grila de salarizare si cat va castiga Presedintele!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anomaliile din prezent, cand o femeie de serviciu cu vechime poate castiga chiar mai mult decat un medic rezident vor dispare complet in noua grila de salarizare. Iata ce se arata in noua varianta a guvernului pentru sistemul de salarizare.

 

„Ce am propus ca prima viziune a fost sa gandim o alta filosofie a salarizarii, in asa fel incat sa aduca eficienta. Ar fi pe T1 necalificati, T2 ar fi studii medii fara BAC, T3 medii si postliceale, T4 scurte de scurta durata si superioara. Bineinteles intre fiecare din acest trepte o sa avem o limita minima si maxima”, a declarat Rovana Plumb, ministrul muncii.

 

O data cu aplicarea noii legi, cel mai sarac angajat la stat va castiga 1.200 de lei. Iar cel mai bine platit bugetar va fi Klaus Iohannis. Salariul sau va creste de la 6.700 de lei la 20.000 de lei.

 

„Stiti foarte bine ca este un dezastru cu salariile in sistemul bugetar incepand de la presedinte si pana la primul minisrtu care au salarii mai mici decat secretara din orice companie. Ministerul muncii incearca sa o rezolve de jos in sus, adica ridicand salariul minim”, a declarat Victor Ponta.

 

Din cauza majorarii salariului minim pe economie, 19 clase de salarizare se suprapun. Motiv pentru care, de la 1 iulie, statul se gandeste sa majoreze salariile pentru o parte din bugetari. Respectiv pentru cei care astazi castiga circa 1.000 de lei pe luna si au studii superioare.

 

Majorarile ar urma sa se aplice in principal pentru angajatii din administratia publica vorbim aici fie de personalul contractual fie de functionari publici. Majorarile ajug pana la 30 la suta. Astfel, pentru un secretar general de primarie, cu un salariu de 1.000 de lei, in varianta majorarii, leafa ar creste la maximum 1.300 de lei.

 

In invatamant, profesorii vor primi in acest an o majorare de 10% in doua transe. Prima, de 5% a fost deja aplicata de la 1 martie, urmand ca de la 1 octombrie lefurile acestora sa creasca din nou, tot cu 5%. Personalul nedidactic va primi insa pana la 15%, tot de la 1 iulie, daca varianta actuala a legii salarizarii va fi aplicata.

 

CINE VA AVEA SALARIUL MAJORAT IN ADMINISTRATIA PUBLICA

medic veterinar – crestere pana la 30%

inginer topograf – crestere pana la 30%

secretarul primariei – crestere pana la 30%

Sursa: proiect Legea Salarizarii

 

CU CAT AR CRESTE SALARIILE DE LA 1 IULIE

secretar general de primarie- 1.000 lei/luna

majorare de la1 iulie- maximum 300 lei

Sursa: Calcule Romania TV

 

CINE VA AVEA SALARII MAI MARI IN EDUCATIE

profesori – crestere 5% de la 1 octombrie

personal nedidactic – crestere pana la 15% de la 1 iulie

Sursa: romaniatv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSemnele care iti demonstreaza ca ingerii sunt aproape de tine si vor sa iti atraga atentia!
Articolul următorMasoneria se extinde gratie Guvernului! Un TEMPLU MASONIC gigant va fi construit in Bucuresti!