Acasă Stirile zilei Social Este sau nu este Patriarhul DANIEL mason! Iata ce zice Patriarhia Romana!

Este sau nu este Patriarhul DANIEL mason! Iata ce zice Patriarhia Romana!

Patriarhia Romana a dat asigurari ca Patriarhul Daniel nu a facut si nu face parte din nici o loja masonica, din tara sau din strainatate, nici nu impartaseste alta credinta decat credinta Bisericii Ortodoxe.

„Si cu acest prilej, precizam faptul ca Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel nu a facut si nu face parte din nici o loja masonica din tara sau din strainatate, nici nu impartaseste alta credinta decat credinta Bisericii Ortodoxe”, se arata in comunicat.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica, a declarat ca, reactia Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) se impunea dupa ce presa locala din zona Moldovei au preluat un raspuns al Patriarhiei Romane catre persoane cunoscute ca fac parte din diferite loje masonice, ca urmare a condolaentelor adresate de acestea institutiei, la moartea Patriarhului Teoctist.

„Conform bunului simt si uzantelor de protocol din orice tara civilizata, cabinetul patriarhal a raspuns la toate mesajele de condoleante primite cu ocazia funeraliilor la trecerea in vesnicie a adormitului intru fericire Parintele Patriarh Teoctist, indiferent de credinta religioasa sau ideologie. In acest sens, au fost trimise raspunsuri de multumire la mesajele de compasiune ale conducatorilor sau reprezentantilor tuturor confesiunilor crestine, ale altor credinte religioase, institutiilor statului, organizatiilor si asociatiilor bisericesti si laice din tara si strainatate, inclusiv celor trimise in nume personal de numerosi credinciosi. Respectarea acestor reguli de politete nu presupune si impartasirea opiniilor si convingerilor celor ce trimit mesaje sau scrisori pe adresa Patriarhiei Romane”, se explica in comunicat.

Sursa: mediafax.ro