Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale, suveranul afirmand, intr-un mesaj facut public miercuri, ca este sigur ca fiica sa „Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta” de a-l reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile sale publice.

„In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei”, a transmis regele Mihai I.

Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a regelui, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale, iar diagnosticele puse de echipa medicala sunt carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica.

„Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, si va petrece, de aici inainte, o perioada de refacere”, precizeaza sursa citata.

Consiliul Regal a fost primit de regele Mihai miercuri dimineata. Conform Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, Consiliul Regal ramane la dispozitia Custodelui Coroanei, precizeaza comunicatul.

Din Consiliul Regal fac parte: principele Lorenz al Belgiei, Andrew Popper, maestrul Adrian Vasiliu, dr. Anneli Ute Gabanyi, dl Guy Pochelon si dr. Ioan Luca Vlad (secretar).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.