Niciun autovehicul parcat neregulamentar nu mai poate fi ridicat de autoritati incepand de miercuri, cand decizia definitiva a inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost publicata in Monitorul Oficial. Decizia instantei supreme a stabilit ca procedurile de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar erau emise ilegal, prin hotarari ale consiliilor locale, care suprareglementau in raport cu legi superioare precum hotarari de Guvern.

Decizia instantei supreme prin care se stabileste ca procedurile de ridicare a masinilor parcate neregulamentar sunt emise ilegal, prin hotarari ale consiliilor locale, a intrat in vigoare din aceasta saptamana, dupa ce miercuri actul a fost publicat in Monitorul Oficial. Aceste hotarari ale municipalitatilor sunt lovite de nulitate dupa aceasta decizie.

Judecatorii au explicat in decizia lor ca administratiile publice locale nu au competenta de a reglementa procedura de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar, ci doar Guvernul, conform avocatnet.ro.

„Ridicarea vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila, ca masura tehnico-administrativa, accesorie unei fapte sanctionate contraventional referitoare la nerespectarea regulilor de circulatie pe drumurile publice, inteleasa ca masura de restabilire a ordinii publice, apartine unei competente partajate a autoritatilor administratiei publice locale, ceea ce presupune ca atributiile de reglementare apartin autoritatilor administratiei publice centrale (Guvern), iar cele de executare, in concret, a masurii, autoritatii administratiei publice locale”, se arata in decizia iCCJ nr. 9/2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.