Acasă Politic Este oficial! Indemnizatia pentru cresterea copilului, plafonata la 1.800 de euro! Cat...

Este oficial! Indemnizatia pentru cresterea copilului, plafonata la 1.800 de euro! Cat a fost cea mai mare suma platita unui parinte!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca Guvernul va „intra cu celeritate” si in indemnizatiile pentru cresterea copilului.  Acestea vor fi plafonate la un maximum de 1.800 de euro pe luna, urmand ca in aproximativ doua saptamani sa fie adoptata o OUG prin care sa se reglementeze aceasta chestiune.

„Vom intra cu celeritate si in aceste indemnizatii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finala, in sensul ca vom plafona indemnizatia la maxim cat exista in Europa la ora actuala, adica 1.800 de euro, cat are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate sa ia nimeni”, a spus ministrul Muncii, intrebata despre indemnizatiile pentru cresterea copilului.

Chestionata in continuare cand se va rezolva situatia acestor indemnizatii, Olguta Vasilescu a spus ca „in maxim doua saptamani vom avea proiectul de OUG”.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat, pe 28 mai, ca, imediat dupa ce intra in vigoare Legea salarizarii, va veni cu proiectul prin care va fi stabilit din nou un plafon pentru indemnizatia de crestere a copilului, ea spunand ca, de exemplu, daca argentinianul Lionel Messi ar veni sa joace la o echipa din Romania pentru un salariu de 30 de milioane euro si ar avea un copil, statul roman ar putea fi nevoit sa ii plateasca acestuia o indemnizatie lunara de aproximativ 28 de milioane de euro, arata stirileprotv.

”In luna iulie, imediat dupa ce finalizam Legea salarizarii unitare vom intra cu aceasta indemnizatie de crestere a copilului”, a anuntat ministrul Muncii.
Olguta Vasilescu a sustinut necesitatea introducerii unui plafon pentru aceasta indemnizatie. Ea a spus ca sunt in lucru trei variante si ca se analizeaza introducerea unui plafon situat intre 5.000 si 10.000 de lei.
Ministrul Muncii a prezentat si cuantumul celor mai mari 12 indemnizatii aflate in plata, de peste 40.000 de lei, cea mai mare fiind de peste 159.000 de lei.

”De la luna la luna cresc aceste sume, pentru ca au prins care e ideea si incep sa faca tot felul de jonglerii”, a mai afirmat Olguta Vasilescu, ea precizand ca au fost cazuri in care s-a constatat ca unele sume sunt necuvenite.
In prezent, dintr-un total de 157.800 de indemnizatii pentru cresterea copilului, aproape 97% sunt sub pragul de 5.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul Muncii. Avem si un top al celor mai mari indemnizatii. Cea mai mare a fost platita chiar in aceasta luna, in Bucuresti, de peste 150 de mii de lei. Pe locul al doilea in ierarhie se afla un parinte din judetul Constanta, care a primit aproape 140,311 LEI, cu 108 mii de lei. In total, pe luna iulie 18 persoane au primit peste 50 de mii de lei.

Din iulie anul trecut, indemnizatia pentru cresterea copilului reprezinta 85% din media veniturilor pe care parintele l-a obtinut intr-un an. Indemnizatia minima este de 1.232,5 lei, dar in prezent nu exista si o limita maxima. Pana la 30 iunie 2016, indemnizatia a fost plafonata la 3.400 de lei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos