Acasă Politic Este oficial! Dacian Ciolos, propunerea de premier din partea PNL!

Este oficial! Dacian Ciolos, propunerea de premier din partea PNL!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Biroul Politic National al PNL valideaza, luni, in sedinta, propunerea ca Dacian Ciolos sa fie premierul din partea PNL, anuntul fiind facut de liderul ALina Gorghiu, dupa intalnirea de la Palatul Victoria cu Dacian Ciolos, care, potrivit acesteia, si-a dat acordul pentru acest lucru.

Alina Gorghiu a afirmat ca solicitarea partidului este de desemnare a candidatului de prim-ministru, din partea PNL.  ”Dacian Ciolos va fi propunerea pe care o voi face astazi colegilor mei, care isi vor exercita votul”, a afirmat Alina Gorghiu, precizand ca in Consiliul National va fi formalizata aceasta decizie a Biroului Politic, conform News.ro.

Gorghiu a mentionat ca nu facea aceasta propunere daca premierul nu isi dadea acordul.  Alina Gorghiu a precizat ca Dacian Ciolos nu se va inscrie in niciun partid politic.

”Domnia sa a ales sa ramana acea persoana care isi respecta angajamentele pana la finalizarea mandatului, lucru care nu ne incurca, mai e putin pana isi termina mandatul”, a spus presedintele PNL.

Ea a mentionat ca statutul PNL nu impiedica desemnarea pentru functia de premier a unei persoane din afara partidului.

”Nu se stie ce va rezerva viitorul, dar nu este o problema statutata aceasta desemnare”, a mai spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a spus ca nu stie daca la mitingul PNL din 5 noiembrie premierul Dacian Ciolos va fi prezent, in conditiile in care la acest eveniment sunt prezentati candidatii partidului.

”Nu am discutat cu premierul”, a spus Gorghiu, precizand ca mai e timp sa fie discutate conceptul si lista de invitati. Despre prezenta premierului in campania PNL, Alina Gorghiu a mentionat ca nu s-a discutat nici acest aspect.

”Eu cred ca domnia sa este singurul in masura sa dea toate raspunsurile la aceste lucruri”, a mentionat ea.

Despre discutiile cu premierul Dacian Ciolos, Alina Gorghiu a mai declarat ca principala premisa de la care PNL si premierul au plecat a fost aceea de a respecta Platforma Romania 100, impreuna cu programul de guvernare al PNL.

”Cata vreme cele doua sunt perfect compatibile si regasiti acele principii care stau la baza programului de guvernare, toata lumea este multumita si impacata”, a mai spus Alina Gorghiu.

Presedintele PNL s-a referit si la lista pentru Bucuresti, precizand ca a fost finalizata in cursul diminetii, iar principiul pe care s-a mers a fost ca la Senat lista sa fie formata din personalitati, din oameni noi in politica si oameni care au expertiza in domeniul economic, medical, cu un trecut profesional bine pus la punct.

Ea a mai aratat ca lista de la Camera Deputatilor va fi cea in care vor participa colegii din sectoare.

Liderii PNL Alina Gorghiu, Ilie Bolojan si Gheorghe Falca au avut, luni, la Palatul Victoria, o intalnire cu premierul Dacian Ciolos.