Acasă Stirile zilei Stiinta Este INCREDIBIL ce patesc ANGAJATELE de la APPLE si FACEBOOK daca au...

Este INCREDIBIL ce patesc ANGAJATELE de la APPLE si FACEBOOK daca au de gand sa ramana GRAVIDE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Apple si Facebook au gasit o idee geniala pentru angajatele care doresc sa ramana gravide, companiile le conving pe acestea sa amane momentul in care vor avea un copil printr-o metoda inedita.

Companiile platesc pentru servicii de recoltare si congelare a ovulelor angajatelor.

Incepand din ianuarie 2015, Apple va plati pana la 20.000 de dolari pentru proceduri de recoltare si stocare a ovulelor angajatelor, inclusiv celor care lucreaza cu program redus, care doresc sa foloseasca astfel de servicii din alte motive decat medicale.

„Continuam sa extindem beneficiile oferite de noi femeilor, cu o noua politica privind concediul de maternitate, pe langa congelarea si stocarea ovulelor ca parte a implicarii noastre in tratarea infertilitatii. Vrem sa le ajutam pe femeile care lucreaza la Apple sa realizeze cel mai important lucru din viata lor avand grija de cei dragi si crescandu-si familiile”, potrivit unui comunicat al Apple.

Potrivit NBC News, Facebook a demarat de curand un program prin care achita costurile procedurilor de recoltare si congelare a ovulelor din motive non-medicale, devenind unul dintre cei mai mari angajatori din industria IT care ofera aceste beneficii. O purtatoare de cuvant a companiei a spus ca Facebook a inceput sa plateasca pentru aceste servicii din luna ianuarie, ca urmare a cererilor venite din partea angajatelor, printre alte motive.

Congelarea ovulelor este un serviciu scump, dar foarte cerut de femei, permitandu-le sa amane momentul in care vor avea copii. Procedura este folosita si de femeile care trebuie sa urmeze tratamente care pot afecta fertilitatea, cumsunt terapiile impotriva cancerului.

Costurile unei astfel de proceduri se ridica pana la 10.000 de dolari, la care se adauga 500 de dolari pe an pentru stocare.

Companiile din Sillicon Valley, in lupta lor pentru cei mai buni specialisti, ofera o noua serie de beneficii privind planificarea familiala. De exemplu, Apple plateste o parte din cheltuielile necesare procesului de adoptare a unui copil.

„Congelarea ovulelor le ofera femeilor mai mult control”, a declarat Jennifer Tye, care se ocupa de marketing pentru Glow, o aplicatie pentru telefoane mobile care ajuta femeile sa evite o sarcina sau sa conceapa un copil.

Informatiile privind aceste beneficii acordate femeilor au declansat o dezbatere aprinsa pe retelele de socializare online. Unii comentatori spun ca aceste companii ar trebui sa se concentreze pe crearea unui culturi mai echilibrate, care sa ofere mai multa flexibilitate celor care devin parinti pentru prima data.

Apple ofera de curand noi beneficii pentru parinti, inclusiv concediu extins. Facebook a anuntat ca ofera patru luni de concediu platit atat pentru mame, cat si pentru tati.

Sursa: mediafax.ro