Acasă Stirile zilei EPISCOPII CATOLICI sunt impotriva HALLOWEEN-ului: „Are o inclinatie spre SATANISM”!

EPISCOPII CATOLICI sunt impotriva HALLOWEEN-ului: „Are o inclinatie spre SATANISM”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Episcopii catolici din Romania sunt imptrovia Halloween-ului, spunand ca aceasta sarbatoare reprezinta o inclinatie spre esoteric si satanism.

Episcopii catolici din Iasi fac o recomandare credinciosilor din municipiu. In urma sesiunii de primavara a Conferintei Episcopilor Catolici din Romania, desfasurata la Oradea, membrii clerului au discutat despre manifestarile care au loc in preajma sarbatorii „Toti Sfintii” (1 noiembrie). Ierarhii afirma ca tot mai multe persoane participa la manifestarile de Haloween si au propus inclusiv masuri pentru a „contracara” aceasta sarbatoare. Clerul remarca aceasta inclinatie catre „ezoteric”, asociind Halloween-ul cu fenomenul satanismului, mai ales ca „pune cu totul in umbra doua sarbatori catolice importante” – „Toti Sfintii” (1 noiembrie) si „Pomenirea Tuturor Credinciosilor Raposati” (2 noiembrie)”.

„S-a constatat, in timpul dezbaterilor, ca in societatea noastra romaneasca s-au strecurat multe obiceiuri pagane pe care, chiar si unii dintre crestini le accepta sau chiar le promoveaza sub sigla obiceiului celtic al Halloween-ului. Pana la finalizarea unei serii de cateheze elaborata de Comisia pentru Cateheza, Comisia pentru Tineri si Laici si Comisia pentru Invatamant, pr. Eduard Cosa, secretarul Conferintei Episcopilor Catolici din Romania, a trimis la 24 octombrie 2014 tuturor episcopilor catolici romani un material intocmit de pr. Anton Cioba (Oradea) si pr. Felix Roca (Iasi), publicat deja anul trecut in preajma sarbatorii „Toti Sfintii”, precum si scrisoarea PS Virgil emisa cu aceeasi ocazie, materiale care ar putea fi de folos la sensibilizarea pietatii populare in preajma sarbatorii care se apropie”, se arata in mesajul trimis de preotii catolici din Iasi.

„In sintonie cu ceilalti ierarhi si cu dorinta de a avea o pozitie comuna cu privire la misterul sarbatorilor de la inceputul lunii noiembrie, va chemam sa va inspirati din propunerile facute de PS Virgil pentru a privi altfel realitatile vietii de zi cu zi. Va dorim sarbatori frumoase de solemnitatea „Toti Sfintii” (1 noiembrie) si „Pomenirea Tuturor Credinciosilor Raposati” (2 noiembrie)”, a precizat si PS Petru Gherghel, episcop de Iasi.

Mai jos, mesajul PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea:

„Dragii mei,

Rolul nostru, al preotilor si al fiecarui crestin, este de a propovadui Cuvantul facut trup, de a propovadui evanghelia in zilele noastre ceea ce inseamna iubire si iertare, intelegere si buna invoire, pace si binecuvantare. Biserica in toate timpurile a incercat sa dea sens si valoare vietii. In contextul in care traim intra in societate tot mai mult anumite fenomene cu caracter lipsit de sacralitate precum „Halloween” – sarbatoare celtica. Biserica Catolica, la 1 noiembrie, celebreaza sarbatoarea „Toti Sfintii”. Va indemn pe fiecare dintre Sfintiile voastre precum si pe toti credinciosii sa vorbiti lumii despre valoarea sarbatorii „Toti Sfintii” care uneste cerul cu pamantul in rugaciune, precum va indemn sa evitati organizarea altor evenimente, precum cele cu dovleacul de „halloween”.

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata de multe societati din lumea occidentala si nu numai. Halloween se sarbatoreste in noaptea de 31 octombrie, precedand sarbatoarea crestina Ziua tuturor sfintilor de pe 1 noiembrie. Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptati, luminati cu ajutorul unor cu felinare, folositi la decorarea caselor si gradinilor sau ca lanterna, dar si costumarea in personaje desprinse din povestile de groaza. Copiii costumati astfel colinda din casa in casa si sunt recompensati cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregatite pentru aceasta sarbatoare sunt merele glazurate.

Sursa: bzi.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos