Acasă Stirile zilei Cum DECURGE o zi din viata PAPEI FRANCISC! VIDEO

Cum DECURGE o zi din viata PAPEI FRANCISC! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Putini sunt cei care cunosc viata simpla pe care o are Papa Francisc, care se bucura de o popularitate asa zisa a oamenilor Domnului.

Papa Francisc a dezvaluit cum se adapteaza vietii zilnice de la Vatican, dar si popularitatii la nivel mondial, in timpul intoarcerii din tr-o vizita pe care a efectuat-o in Coreea de Sud.

Referindu-se la popularitatea evidenta in timpul vizitei, suveranul pontif in varsta de 77 de ani, le-a facut reporterilor o declaratie emotionanta:“Privesc acest lucru ca pe un act de generozitate al oamenilor Domnului. Incerc sa ma gandesc la pacatele mele, la greselile mele si nu vreau sa devin mandru. Pentru ca stiu ca nu va dura mult. In doi – trei ani voi fi in Casa Tatalui”.

Papa a adaugat ca acum se abordeaza “mai natural” popularitatea, desi la inceput il “speria putin”, relateaza The Telegraph. Fara sa vorbeasca in mod direct despre starea sa de sanatate, el a recunoscut ca are unele “nevroze” care necesita tratament.

Suveranul pontif a recunoscut ca nu paraseste prea des Vaticanul, iar aceasta este una din cauzele nevrozelor.

“Una din aceste nevroze este produsa de faptul ca stau prea mult in casa”, sustine papa, amintindu-si ca ultima vacanta petrecuta in afara Argentinei natale a fost in 1975, alaturi de comunitatea iezuita.

Glumind, suveranul pontif a declarat ca cel mai bun leac pentru nevroze este tratamentul zilnic cu “mate” (un ceai argentinian).

Jorge Bergoglio a recunoscut ca simte nevoia de a reduce frecventa calatoriilor si prefera sa isi petreaca zilele, in timpul verii, citind mai mult, dormind mai mult si ascultand muzica.

„Iau si pauze, totusi. Dar o fac in propriul meu habitat schimbandu-mi rutina zilnica: dorm mai mult, citesc ce imi place, ascult muzica si ma rog mai mult, iar asta ma ajuta sa ma relaxez. In iulie si, partial, in august exact asta am facut”.

Vorbind despre viata de zi cu zi in Casa Santa Marta, Papa Francisc spune ca si-a creat anumite obiceiuri, iar faptul ca trebuie sa ramana tot timpul intre zidurile cetatii nu I se mai pare atat de constrangator.

Mi-ar placea sa ies, dar este imposibil. Pentru ca daca mergi undeva, oamenii se vor inghesui… Nu poti. La Santa Marta duc o viata normala: muncesc, ma odihnesc, vorbesc cu oamenii”.

Una din indatoririle papei este audienta saptamanala de la Vatican, care se desfasoara miercurea.

 

Sursa: mediafax.ro