Acasă Stirile zilei Epidemia de coronavirus. Streinu-Cercel avertizeaza: in Romania nu mai sunt masti si...

Epidemia de coronavirus. Streinu-Cercel avertizeaza: in Romania nu mai sunt masti si costume de protectie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In Romania nu mai sunt masti si costume de protectie, a avertizat managerul Institutului Matei Bals, profesorul Adrian Streinu-Cercel. Managerul Institutului „Matei Bals” a atras atentia ca noul coronavirus se transmite foarte usor, conform Digi24.

„Un lucru e cert: acum nu e niciun roman contaminat. In functie de asta se calculeaza si potentialele rate de trasfer ale acestui virus in Romania. In momentul de fata nu putem vorbi ca s-a intamplat acest lucru si sper sa nu se intample nici in zilele urmatoare.

Avem kituri de testare, toate cele cinci spitale nominalizate prin ordin de ministru sa managerieze situatia au kituri. Ca sunt multe, ca sunt putine… un kit are 150 de teste. Pe masura ce se consuma intra in procedura de achizitie locala. Problema e a mastilor si a costumelor de protectie. Aici intervine procedura de achizitie in regim de urgenta pentru ca, nemaifiind pe teritoriul Romaniei, trebuie importate”.

Coronavirusul se transmite relativ simplu, a spus Streinu-Cercel. Medicul a subliniat ca trebuie sa ne spalam des cu apa si sapun, sa evitam sa mai ducem mana la fata.

In ceea ce priveste eficienta solutiilor antibacteriene, medicul a spus: „Ce fac apa si sapunul nu face nicun dezinfectant”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos