Acasă Stirile zilei Social Elevii romani au obtinut trei medalii de argint si trei de bronz...

Elevii romani au obtinut trei medalii de argint si trei de bronz la Olimpiada Internationala de Matematica!

Elevii romani au obtinut trei medalii de argint si trei de bronz la cea de-a 54-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in localitatea columbiana Santa Maria, potrivit mediafax.ro.

Multiplu medaliat la concursurile regionale si internationale de matematica, Omer Cerrahoglu, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare, si-a trecut in palmares o medalie de argint. Este a cincea distinctie obtinuta de olimpicul baimarean in aceasta prestigioasa competitie, el fiind medaliat la fiecare participare din 2009 pana in prezent si avand in palmares doua medalii de aur si trei de argint.

Ceilalti doi laureati cu argint sunt Stefan Spataru (medalie de bronz la precedenta editie) si Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de bronz au fost obtinute de Stefan-Cosmin Gramatovici, din clasa a XI-a la Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti, Hai Tran Bah si Andrei-Viorel Bud, elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Capitala.

Stefan Spataru, Marius-Ioan Bocanu si Andrei-Viorel Bud au facut primii pasi spre performanta in matematica in Alexandria, Pitesti si respectiv Negresti-Oas, orasele lor natale, indreptandu-se ulterior spre excelenta ca bursieri ai Liceului International de Informatica.

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Matematica a reunit 547 de participanti din 103 tari.