Acasă Politic Elevi folosiţi în campanie electorală mascată

Elevi folosiţi în campanie electorală mascată

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Reprezentanţii USL Cluj spun că în cursul săptămânii trecute elevii claselor V – VIII din mai multe comune clujene, precum Ţaga şi Cătina, au fost aduşi la Cluj-Napoca sub pretextul unor vizite de studiu la muzeele care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, dar şi la noul stadion, Cluj Arena.

Într-un comunicat de presă se arată:

„Demersul administraţiei judeţene este unul salutar, mai ales având în vedere faptul că acest program oferă elevilor din mediul rural oportunitatea de a vizita prestigioasele instituţii de cultură din municipiul Cluj-Napoca. Ce este în neregulă este faptul că, la finalul vizitei de pe stadion, copiii au primit materiale cu caracter electoral. Faptul că fotografia preşedintelui în funcţie al Consiliului Judeţean Cluj (n.r: Alin Tişe – PDL) apare pe prima pagină a broşurilor distribuite elevilor reprezintă o formă de campanie electorală mascată, în condiţiile în care restul membrilor deliberativului judeţean apar doar cu numele.”

Reprezentanţii USL Cluj solicită demiterea directorilor mai multor şcoli din judeţ şi a şefului Inspectoratului Judeţean Şcolar Cluj, Anca Hodorogea, pentru că ar fi permis folosirea unor elevi din mediul rural în „campanie electorală mascată”.

USL Cluj solicită, de asemenea, Consiliului Judeţean să precizeze cui aparţin cele două microbuze care au adus elevii din Ţaga şi Cătina la Cluj şi cine a plătit contravaloarea serviciilor de transport.

Andreea Mușatescu