Acasă Politic Elena Udrea iese pensionara din puscarie! Vezi cati ani de detentie o...

Elena Udrea iese pensionara din puscarie! Vezi cati ani de detentie o asteapta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un calcul al posibilei condamnari pe care fostul ministru Elena Udrea ar putea sa o primeasca dupa cum arata limitele maxime ale pedepselor prevazute de Codul Penal pentru infractiunile retinute in sarcina sa arata ca ar putea sta dupa gratii aproape 25 de ani.
Libertatea.ro arata defalcat pe fiecare infractiune cat ar putea primi Elena Udrea: 12 ani pedeapsa cea mai mare (pentru luare de mita), plus un spor de o treime din suma celorlalte – 38 de ani si 6 luni (24 de ani pentru celelalte doua infractiuni de luare de mita, 7 ani pentru abuz in serviciu si 7 ani si 6 luni pentru tentativa de fraudare a fondurilor europene), adica 12 ani si 8 luni.
Pedeapsa rezultanta: 24 de ani si 8 luni! Acesta este un calcul ipotetic, decizia apartinand insa judecatorilor. Alaturi de Elena Udrea, in fata instantei vor ajunge si oamenii sai de incredere – Tudor Breazu, Stefan Lungu, Rudel Obreja si Ana-Maria Topoliceanu.
Elena Udrea este arestata din 25 februarie anul acesta, fiind vizata in mod oficial in trei dosare. Primul este acela al licentelor Microsoft, in care este suspectata ca ar fi primit 500.000 de euro mita pentru a-l scapa de acuzatii pe un om de afaceri, iar al doilea dosar este cel in care astazi a fost trimisa in judecata pentru coruptie legata de organizarea Galei Bute.
Un al treilea caz fost deschis ca urmare a separarii lui de cel trimis in instanta. Aici, fosta sefa de la Turism este acuzata de spalare a banilor si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Socant: Geanta de 100.000 de dolari!

In descrierea faptelor Elenei Udrea, procurorii aduc in atentie si apetitul blondei pentru gentile de firma.

“Din mesajele de posta electronica si din declaratiile inculpatilor rezulta ca in luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achizitionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geanta Hermes Birkin Crocodile, al carei pret variaza, potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com, intre 50.000 si 100.000 USD. Plata pretului s-a realizat in numerar, in conditiile in care provenienta sumei nu poate fi identificata in extrasele de cont bancar ale inculpatei” spun anchetatorii in rechizitoriu.

 

sursa: libertatea.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos