Efectul Burgas: Cod rosu de atentat terorist pe toate aeroporturile din Romania! – Cap Limpede

Efectul Burgas: Cod rosu de atentat terorist pe toate aeroporturile din Romania!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, joi, la Constanta, ca a fost instituit codul rosu atentat de terorist pe toate aeroporturile din tara in urma atentatului din Bulgaria.

„Da, este cod rosu pe toate aeroporturile din Romania. Imediat, aseara, dupa ce s-a intamplat evenimentul s-a luat aceasta masura, deci atentia este sporita. Sunt masurile maxime de siguranta luate si este normal, incazuri de urgenta asa se procedeaza”, a afirmat Silaghi.

Opt persoane au fost ucise, iar 37 ranite in urma unui atac terorist comis miercuri la aeroportul din Burgas, cand un autocar care transporta turisti israelieni catre statiunea Sunny Beach a explodat.

Atentatul din Bulgaria a fost unul dintre subiectele sedintei de joi a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, de la Palatul Cotroceni.

Joi, premierul a spus, pe Autostrada Soarelui, ca la CSAT se va discuta despre tragedia de la Burgas si despre masurile pe care Romania trebuie sa le ia, existand anumite proceduri in astfel de situatii.

„Asta nu inseamna ca nu suntem atenti in aceasta privinta si suntem mai putin vigilenti”, a adaugat el.

Sava a precizat ca nivelul de alerta terorista este dat de SRI, care propune CSAT spre aprobare, potrivit legii.

SRI arata ca pe plan national se pastreaza nivelul de alerta albastru precaut, al doilea din cele cinci, indica faptul ca „informatiile disponibile si evenimentele recente estimeaza existenta unui risc scazut de producere a unui atentat terorist”.

Loading...

Urmatoarele trepte de alerta sunt galben – moderat, portocaliu – risc terorist ridicat si rosu – care inseamna nivel critic.

 


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close