Citeste in pagina urmatoare despre efectele Resveratrolului asupra FUMATULUI>>>>>
Se poate afirma ca daca FUMATUL este cel mai distructiv factor pentru sanatate, Resveratrolul este exact opusul, dar se pare ca de forta chiar mai mare, insa de sens contrar.
Un aspect interesant de remarcat este acela ca japonezii fumeaza cele mai multe tigari din lume per cap de locuitor, dar au si cea mai redusa frecventa a cancerului pulmonar !?! ”Secretul” ? Japonezii au in dieta lor printre cele mai ridicate niveluri anti-oxidante din lume, tot pe cap de locuitor !
Ani de zile s-a tot batut moneda pe ”paradoxul francez”, afirmandu-se ca francezii ar trai mai mult decat restul populatiilor datorita unui consum semnificativ de vin rosu in care s-ar gasi Resveratrol. De aici si pana la dezastruoasa incurajare de a consuma zilnic vin rosu nu a mai fost decat un pas! Insa s-a demonstrat ulterior ca un consum de vin rosu zilnic este asociat cu efecte nocive in primul rand asupra ficatului si apoi asupra tuturor organelor intalnite in cale de catre acesta! Efectele ”paradoxului francez” sunt date in primul rand consumului de ulei de masline, legumelor si fructelor intr-o cantitate net superioara comparativ cu a altor populatii si nu numai consumului de… vin rosu !
ATENTIE !!!
– Persoanele care NU au cancer in acest moment pot consuma TOATE alimentele mentionate mai sus de culoare NEAGRA pentru a beneficia de cat mai mult Resveratrol
– Insa persoanele care au in acest moment cancer le sfatuiesc sa se abtina de la folosirea strugurilor negri (cresc nepermis de mult glicemia si pot drastic imunitatea acelor persoane) si a oricaror alimente NEGRE dar acre (coacaze) sau insuficient coapte, deoarece acestea induc aciditate in organism, factor major stimulator al dezvoltarii tumorale. Retineti aceste precautii esentiale!!! Acestora din urma le recomand sucul de varza rosie, dudele, ciresele, corcodusele NEGRE, afinele…