Acasă Sanatate Efectele consumului de fructe si legume cu Resveratrol pentru organismul uman!

Efectele consumului de fructe si legume cu Resveratrol pentru organismul uman!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

– Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai !), antialergice (inhiband eliberarea Histaminei), antibacteriene si antiinflamatoare

– elasticitatea articulatiilor, stimuland sinteza fibrelor de colagen atat la nivel articular, cat si in piele (astfel avand si un rol cosmetic). Preintampina ridarea si imbatranirea pielii, mentinandu-i elasticitatea si tineretea

 

– Are efect protectiv fata de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, impiedicand astfel microglia sa distruga neuronii

– Exista studii incurajatoare referitoare la potentialul terapeutic al sau in ceea ce priveste si alte boli neuro-degenerative, ­ toleranta la efort, performantele fizice si psihice ­ durata de viata si potentialul reproductiv la animalele de experienta pe care a fost testat (cu 15-30%)

 

– actionand direct pe citocromul P 450, poate Ż efectul unor medicamente, prin ­ metabolizarii acestora : antiaritmice, statine, anti-histaminice, benzodiazepine, hipotensoare etc.

 

Capac la toate, se mai comporta si ca un hormon fito-estrogen, adica:

a) Reprezinta cel mai puternic fixator de Calciu in / din oase (alaturi de exercitiul fizic), prevenind si combatand eficient osteoporoza

b) Confera protectie vasculara majora, chiar si la barbati

c) Combate tulburarile de climacteriu

d) Ajuta la regularizarea ciclului menstrual si se opune oricaror manifestari dismenoreice

e) Chiar in exces, confera protectie impotriva cancerului de san si col uterin si nu induce cancer

f) Protejeaza celulele nervoase impotriva efectelor devastatoare ale stresului + maresc durata de viata a acestora + se opun apoptozei (mortii) acestora !

g) Creste eliminarea renala a acidului uric, prevenind acumularea sa si riscul de a dezvolta guta sau litiaza urica

h) (Fito-) estrogenii sunt substante inductoare enzimatice (hepatice) cu rol in detoxifierea organismului, dar nu numai : creste sinteza antioxidantilor endogeni, a substantelor necesare corpului etc.

Alte surse de fitoestrogeni: spirulina, soia, frunzele de papadie si de patrunjel, salata (laptuca), granulele de polen, semintele de marar, grape-fruit-ul rosu

Am afirmat mai sus ca Resveratrolul se comporta si ca un hormon fito-estrogen, dar NU prezinta nici unul dintre efectele nu intotdeauna de dorit, sau ”adverse” ale estrogenului natural (adica cel produs de organism):

a) Risc de cancer de san, endometru (uter) si de prostata, hormonul estrogen (dar NU si cel fito-estrogen !) fiind si hormon de crestere

b) Cresterea sanilor la ambele sexe, indiferent de varsta, hormonul estrogen (dar NU si cel fito-estrogen !) fiind si hormon de crestere

c) Edeme ale membrelor inferioare prin retentia hidro-salina consecutiva

d) ­ coagulabilitatii sangelui cu risc trombo-embolic

e) ­ riscul de a dezvolta forme de hipertensiune arteriala extrem de rezistente la tratament

f) – fertilitatii masculine si a potentei