Acasă Stirile zilei EBOLA devine ARMA BIOLOGICA pentru gruparea terorista STATUL ISLAMIC!

EBOLA devine ARMA BIOLOGICA pentru gruparea terorista STATUL ISLAMIC!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un expert american avertizeaza despre gruparea terorista Statul Islamic care ar putea folosi Ebola ca arma biologica, folosind oameni infectati care sa disemineze virusul prin intermediul sistemului international de transport aerian.

„Individul expus la virusul Ebola ar fi purtatorul”, a declarat pentru FORBES, capitanul Al Shimkus, profesor de Afaceri de Securitate Nationala la Naval War College din Statele Unite.

„In contextul activitatii teroriste, nu este prea sofisticat sa se ajunga la urmatorul pas, pentru a folosi oameni ca purtatori” ai virusului, a explicat profesorul, care preda un curs privind razboaiele chimice si biologice.

Shimkus a precizat ca gruparea Stat Islamic ar putea trimite cativa agenti in regiunea din Africa de Vest afectata de epidemia de Ebola, pentru a se expune intentionat la virus, dupa care acestia ar putea interactiona cu cat mai multe persoane din tara vizata.

Totusi, daca teroristii ar incerca sa raspandeasca Ebola in state occidentale ca SUA, Shimkus nu crede ca virusul s-ar inmulti exponential, deoarece sistemele de sanatate avansate sunt echipate, teoretic, pentru a identifica, izola si stopa virusul.

Africa de Vest se confrunta cu cea mai grava epidemie de Ebola de la identificarea virusului in 1976, care s-a soldat cu 3.439 de morti din 7.478 de cazuri inregistrate in cinci tari (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) realizat la 1 octombrie si publicat vineri. Rata medie a mortalitatii in cazul Ebola este de 50 la suta, dar in lipsa unui tratament medical ar putea ajunge la 90 la suta, potrivit OMS. Febra hemoragica se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale unui bolnav.

Sursa: mediafax.ro