Acasă Politic Ea este aleasa! Noua purtatoare de cuvant a lui Iohannis! Cum ti...

Ea este aleasa! Noua purtatoare de cuvant a lui Iohannis! Cum ti se pare alegerea?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Purtatoarea de cuvant a presedintelui Klaus Iohannis va fi Tatiana Niculescu Bran, fosta jurnalista BBC si scriitoare, dupa ce aceasta a anuntat pe reteaua de socializare.

Tatiana Niculescu Bran a anuntat pe pagina de Facebook ca presedintele ales Klaus Iohannis i-a propus sa fie purtatoare de cuvant.

„Presedintele ales al Romaniei, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus sa-i fiu purtator de cuvant si consilier de comunicare. Sunt onorata ca s-a gandit la mine. Las deoparte cartea pe care ma apucasem s-o scriu, si devin, asadar, din purtatoare de cuvinte, purtatoare de cuvant”, a scris Niculescu Bran pe Facebook.

„Presedintele vrea sa schimbe comunicarea cu presa”

“Institutia purtatorului de cuvant pentru mine este mai putin o functie, cat o meserie pe care vreau s-o fac cat pot de bine. Presedintele ales are de gand sa schimbe mult comunicarea cu presa, creand un fel de centru de presa la Cotroceni, unde jurnalistii sa poata sa se informeze si chiar sa-si redacteze stirile pe loc”, a declarat Tatiana Niculescu Bran pentru jurnalistan.ro.

In ceea ce priveste propriile asteptari, fostul jurnalist BBC marturiseste ca nu asteapta de la presedinte “decat sa fie asa cum este, dar sper ca eu sa fiu la înaltimea asteptarilor lui. L-am votat în ambele tururi ca pe o sansa istorica a Romaniei si cred ca va face istorie în multe feluri”.

Cine este Tatiana Niculescu Bran

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra, potrivit site-ului Polirom.

Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti. In 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatura romana, Spovedanie la Tanacu, urmat, in 2007, de Cartea Judecatorilor. Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru. Spovedanie la Tanacu a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat de asemenea filmul Dupa dealuri (Beyond the Hills), in regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru Brancusi contra SUA, o abordare inedita a celebrului proces cu acelasi nume intentat de Brancusi statului american in 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat Noptile Patriarhului (2011), In Tara lui Dumnezeu (2012), Spovedanie la Tanacu (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus in limba italiana) si Cartea Judecatorilor (ed. a II-a, 2013).

Sursa: realitatea.net

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos