Acasă Stirile zilei Social Ce i-a apucat pe romani? S-au schimbat radical in numai o luna!

Ce i-a apucat pe romani? S-au schimbat radical in numai o luna!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romanii si-au schimbat radical perceptia asupra tarii, trecand de la pesimism la optimism dupa alegerile prezidentiale castigate de Klaus Iohannis in fata lui Victor Ponta.

Insa votul din 16 noiembrie a avut o puterica incarcatura negativa, fiind influentat in mare masura de problemele din organizarea votarii la sectiile din strainatate, releva un sondaj de opinie realizat de INSCOP.

La sondajul realizat in decembrie, 56,3% dintre respondenti consiera ca „in Romania lucrurile se indreapta intr-o directie buna”, in timp ce numai 31,5% cred ca directia e gresita.

In octombrie, inainte de alegerile prezidentiale, perceptia romanilor fata de evolutia Romaniei era inversa: 68,2% credeau ca tara merge „intr-o directie gresita”, iar 24,3% credeau ca directia este buna.

La turul al doilea de scrutin, din 16 noiembrie, circa un sfert dintre votantii din Romania au fost influentati decisiv de modul in care Guvernul Ponta a organizat procesul electoral la sectiile din strainatate.

26,8% dintre respondenti au declarat ca, in mare masura, s-au hotarat sa mearga la vot deterinati de „problemele aparute la sectiile de votare din strainatate”.

Citeste aici STUDIUL!

De asemenea, 22,5% dintre respondenti spun ca problemele la votarea din Diaspora le-au influentat alegerea in mare masura, iar 20,1%, in mica masura.

„Problemele aparute la sectiile de vot din strainatate au influentat decisiv atat prezenta mult mai mare – care a fost factorul principal al rezultatului spectaculos – cat si optiunile de vot. Practic, comportamentul unui sfert din masa electorala din tara a fost schimbat de disfunctionalitatile organizatorice ale votului din diaspora”, comenteaza directorul INSCOP, Remus Stefureac.

Sursa: hotnews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos