Acasă Sanatate Durerile pe care trebuie sa le iei in seama! Semnele care pot...

Durerile pe care trebuie sa le iei in seama! Semnele care pot prevesti infarctul cu o luna inainte!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta avertizeaza ca simptomele unui infarct miocardic pot sa apara chiar si cu o luna inainte de producerea atacului propriu-zis. Atacul de cord apare atunci sangele nu mai circula prin arterele ingustate din cauza depunerilor de colesterol.

In cazul unui atac de cord, tesuturile mor ca urmare a fluxului de sange insuficient, iar pacientul trece printr-o durere severa. Iata simptomele care pot indica iminenta unui infarct chiar cu pana la o luna inainte:

Simptomele infarctului miocardic

1. Oboseala excesiva
Ingustarea arterelor coronare afecteaza cantitatea de sange pe care inima o primeste, astfel ca muschiul cardiac trebuie sa lucreze mai mult decat in ​​mod normal. Aceasta explica oboseala excesiva.

2. Dificultati in respiratie
Daca nu poti respira cum o faci in mod normal, ai un risc mai mare de atac de cord. Sistemul cardiovascular si cel respirator lucreaza in sinergie. Ca urmare a faptului ca inima primeste mai putin sange, si plamanii sunt mai putin oxigenati, motiv pentru care nu poti respira corect.

3. Senzatia de slabiciune
Atunci cand arterele sunt ingustate, muschii nu primesc suficient sange. Fluxul de sange insuficient se traduce si prin slaba oxigenare a organismului, motiv pentru care ne simtim slabiti.

4. Ameteli si/sau transpiratii reci
Transpiratiile reci neobisnuite si ametelile sunt semne comune ale infarctului. Un flux sangvin deficitar la nivelul inimii duce automat si diminuarea cantitatii de sange care ajunge la creier. De aceea, atunci cand te ridici brusc de pe pat sau de pe scaun poti simti ca te ia cu ameteala si transpiratie.

5. Disconfort in piept
Cantitate insuficienta de oxigen in muschiul cardiac produce disconfort in piept. Acesta creste treptat, pe masura ce se apropie momentul infarctului.

Ce poti face?
Daca observati oricare dintre aceste simptome, sau o combinatie, la dumneavoastra sau un membru al familiei, consultati imediat medicul. Aceste semne indica adesea un atac de cord, asa ca reactia la aceste simptome este cea mai buna preventie.

Luati masuri mai ales daca ati avut o boala de inima. Au fost cazuri in care aceste simptome au fost puse pe seama anxietatii, dar de fapt s-a dovedit a fi un atac de cord.

Sursa: bzi