Acasă Stirile zilei Durata relatiilor sentimentale poate fi prezisa de FACEBOOK!

Durata relatiilor sentimentale poate fi prezisa de FACEBOOK!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Facebook poate prezice durata relatiilor sentimentale ale utilizatorilor sai, potrivit unui studiu facut public de reprezentantii retelei de socializare.

Mentinerea starii „intr-o relatie” timp de peste trei luni sugereaza ca aceasta ar putea dura o perioada mai lunga, potrivit datelor Facebook.

Folosind informatiile furnizate de utilizatorii platformei Facebook, cercetatorul Bogdan State a analizat starile de relatie ale membrilor din Statele Unite ale Americii, in perioada 2008 – 2011, informeaza dailymail.co.uk.

State a observat ca starea de relatie a fost cel mai important factor care a prezis daca aceasta va dura sau nu.

„Aproape jumatate dintre relatiile de pe Facebook care au supravietuit trei luni prezinta o mai mare probabilitate de a dura peste patru ani”, a spus State.

Studiul nu a inclus persoanele care erau casatorite si s-a concentrat pe membrii care aveau cel putin 23 de ani.

„Cu fiecare luna care trece, din ce in ce mai multe relatii subrede se incheie, lasand o proportie mai mare de relatii solide in jur”, a spus State. „Acest lucru este exact ceea ce vedem in datele noastre”, a adaugat acesta.

Analizand despartirile pe sezoane, reprezentantii Facebook au descoperit ca cele mai multe relatii se incheie in timpul verii. De asemenea, s-a observat ca au fost mai multe despartiri in 2011 decat in oricare alt an.

Facebook, considerata in momentul de fata cea mai importanta retea de socializare din lume, are la nivel mondial aproximativ 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe luna.

Facebook a implinit, pe 4 februarie, zece ani de la lansare, o varsta a maturitatii, dar totusi un moment dificil pentru acest site care se lupta sa isi pastreze utilizatorii tineri.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos