Acasă Stirile zilei Stiinta AVENTURILE AMOROASE, cheia pentru o CASNICIE FERICITA si de LUNGA DURATA!

AVENTURILE AMOROASE, cheia pentru o CASNICIE FERICITA si de LUNGA DURATA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aventurile amoroase cu alte persoane decat partenerul de viata ar putea fi cheia pentru o casnicie fericita si de lunga durata, informeaza independent.co.uk.

Eli Finkel, de la departamentul de psihologie de la Northwestern University din Illinois, SUA, sfatuieste persoanele din a caror casnicie a disparut pasiunea si intimitatea sa incerce o relatie de comun acord „non-monogama”.

„Se poate ca partenerul tau sa fie o sursa extraordinara de sprijin social si de stimulare intelectuala, dar sa nu mai fi facut sex de mai mult de doua ori pe an in ultimii cinci ani si niciunul dintre voi nu crede ca este suficient”, a spus psihologul pentru The Telegraph.

„Eu nu recomand sa inseli, dar o relatie non-monogama de comun acord ar putea functiona foarte bine”, a adaugat Eli Finkel.

In volumul „The Suffocation of Marriage”, Finkel si colegii sai sustin ca, in prezent, oamenii asteapta mai mult din partea partenerului decat inainte – sa fie un iubit, un prieten, un confident, un terapeut si opersoana care sa-i ajute sa-si atinga obiectivele pe termen lung.

Cu toate acestea, cuplurile petrec mai putin timp impreuna, ceea ce duce la nemultumiri.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos