Cap Limpede

Stirile zilei

Dupa plecarea Papei, Pestera Nasterii Domnului a fost cuprinsa de flacari

La doar cateva ore dupa plecarea Papei Francisc din Tara Sfanta, in timpul pelerinajului sau de trei zile, Pestera Nasterii Domnului din Betleem, in Cisiordania, a luat foc, a anuntat guvernatorul Betleemului, citat de AFP.

Stofa cu care sunt captusiti peretii din pestera unde, potrivit traditiei crestine, s-a nascut Iisus Hristos, a luat foc de la o lampa cu ulei, in jurul orei 01.30, a precizat Abdel-Fatah Hamayel.

Incidentul s-a produs la cateva ore dupa plecarea Papei Francisc din Tara Sfanta. In timpul pelerinajului sau de trei zile, Suveranul Pontif s-a rugat in pestera, unul dintre locurile cele mai sacre ale crestinismului.

„Este un accident care s-a produs in momentul in care o lampa cu ulei a cazut. Focul s-a aprins si s-a stins singur”, a explicat guvernatorul, calificand incidentul drept minor.

Inainte de a parasi Ierusalimul, un incendiu de origine ciminala s-a declansat intr-una dintre principalele biserici catolice din Ierusalim, pe Muntele Sion. O ancheta este in desfasurare.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-62991").on("click", function(){ $(".com-click-id-62991").show(); $(".disqus-thread-62991").show(); $(".com-but-62991").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});