La doar cateva ore dupa plecarea Papei Francisc din Tara Sfanta, in timpul pelerinajului sau de trei zile, Pestera Nasterii Domnului din Betleem, in Cisiordania, a luat foc, a anuntat guvernatorul Betleemului, citat de AFP.

Stofa cu care sunt captusiti peretii din pestera unde, potrivit traditiei crestine, s-a nascut Iisus Hristos, a luat foc de la o lampa cu ulei, in jurul orei 01.30, a precizat Abdel-Fatah Hamayel.

Incidentul s-a produs la cateva ore dupa plecarea Papei Francisc din Tara Sfanta. In timpul pelerinajului sau de trei zile, Suveranul Pontif s-a rugat in pestera, unul dintre locurile cele mai sacre ale crestinismului.

„Este un accident care s-a produs in momentul in care o lampa cu ulei a cazut. Focul s-a aprins si s-a stins singur”, a explicat guvernatorul, calificand incidentul drept minor.

Inainte de a parasi Ierusalimul, un incendiu de origine ciminala s-a declansat intr-una dintre principalele biserici catolice din Ierusalim, pe Muntele Sion. O ancheta este in desfasurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.