Acasă Stirile zilei Dupa plecarea Papei, Pestera Nasterii Domnului a fost cuprinsa de flacari

Dupa plecarea Papei, Pestera Nasterii Domnului a fost cuprinsa de flacari

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La doar cateva ore dupa plecarea Papei Francisc din Tara Sfanta, in timpul pelerinajului sau de trei zile, Pestera Nasterii Domnului din Betleem, in Cisiordania, a luat foc, a anuntat guvernatorul Betleemului, citat de AFP.

Stofa cu care sunt captusiti peretii din pestera unde, potrivit traditiei crestine, s-a nascut Iisus Hristos, a luat foc de la o lampa cu ulei, in jurul orei 01.30, a precizat Abdel-Fatah Hamayel.

Incidentul s-a produs la cateva ore dupa plecarea Papei Francisc din Tara Sfanta. In timpul pelerinajului sau de trei zile, Suveranul Pontif s-a rugat in pestera, unul dintre locurile cele mai sacre ale crestinismului.

„Este un accident care s-a produs in momentul in care o lampa cu ulei a cazut. Focul s-a aprins si s-a stins singur”, a explicat guvernatorul, calificand incidentul drept minor.

Inainte de a parasi Ierusalimul, un incendiu de origine ciminala s-a declansat intr-una dintre principalele biserici catolice din Ierusalim, pe Muntele Sion. O ancheta este in desfasurare.